gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
''Kādēļ Tu turpini uzstāt savu "tas viss ir pasaku līmenī" tēzi, ja lielākajai daļai no apspriesto lietu jau šobrīd eksistē dažāda pabeigtības līmeņa izstrādnes, pētījumi utt.?''

Tepat zemākajā pavedienā tu pats apgalvo, neko praktiskā ziņā nevari komentēt. Tikai to, ka AI is cool. Ne tu ne Ctulhu nepaskaidro neko praktiskā līmenī Teorētiski paip drīmi un spredšīti, kas pamato, ka mūsdienu AI i laik tiešām kruts, ir retorika. Tieši tāpēc cilvēkam no malas, man vai g, nākas spekulēt un spekulācijas parasti balstās uz kaut kā jau pieredzēta. Pieredze rāda, ka ārpus demokrātijas spektrs vienmēr gravitē autoritārisma virzienā, nekādu trešo neesam redzējuši.

Par konstruktīvu es uzskatītu, ja piemēram kaut kur eksistētu drāmas teātris, velosipēdus dizainējošs un ražojošs uzņēmums vai psihoterapijas klīnika, kur visu darbu pilnībā administrētu (personīgā, face to face līmenī) jūsu state of the ar AI. Tikai no tādiem praktiskiem eksperimentiem varētu vispār sākt domāt vai datoru drīkstētu laist pie augsta līmeņa vadīšanas, vēl jo vairāk globālā līmenī. Droši vien, ka daudziem nebūtu nekas pretim atdot garlaicīgus administrēšanas darbus nekļūdīgai mašīnai un nodoties kādām izklaidējošākām/radošākām darbībām, bet tagad nav pat rudimentāra zināšana ko h+ ideologi domā ar ''planetāru mašīnintelektu'' un kā tas risinātu vispārcilvēciskas problēmas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?