Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Uf. Es tūlīt pateikšu vienu lietu, kas tevi iespējams aizvainos, bet ceru, ka ne tik daudz, lai mana doma paliktu nesaprasta.

Pie tamlīdzīgiem tekstiem kā "kas vienam vardarbība, tas otram ķizināšanās", man uzreiz gribas izveikt demonstrāciju ar iešķilšanu pa vaigu un sekojošo protestu apklusināšanu ar paskaidrojumu, kas tas jau bija domāts kā flirts. Jebšu, ja ir grūtības atšķirt, varbūt pienācis laiks domāt nevis tikai par sevi, bet gan izstrādāt tādas romantiskās stratēģijas, kas ir vērstas uz otra cilvēka iepriecināšanu. Kā arī, ja tiek paskaidrots, ka esi pieļāvis kādu kļūdu, tad ņemt to vērā, nevis aizvainotā paštaisnumā visādi censties pārliecināt, ka pats visu izdarīji pareizi un romantiski, un ka problēma ir otra cilvēka nepareizā uztvere, kuru tagad vajag ņemt un salabot.

Bonusam, piemērs iz dzīves. (Ne par vardarbību, bet par egoistisku flirta stratēģiju.) Sēžam krogā ar sen nesatiktu draudzeni, runājam par zinātni, politiku un kaķīšiem. Piesitas iereibis puisietis, kurš apsēžas pie mūsu galdiņa un paziņo, ka vēlas iepazīties. Draudzene uzreiz paskaidro viņam, ka ir aizņemta sieviete, savukārt es pieklājīgi atbildu, ka iepazīties nevēlos, vēlos pavadīt šo vakaru, sarunājoties ar draudzeni. Puisietis uztver tikai sev vēlamu selektīvu informāciju (es neteicu ka esmu aizņemta, ja). Vēl pēc dažu teikumu apmaiņas mana pieklājība mazinās, vienlaicīgi pieaugot manam aizkaitinājumam. Ainas noslēgumā puisietis beidzot pamet mūsu galdiņu ar aptuvenu tekstu, ka viņš tikai gribēja iepazīties, tāpēc jau nevajag uzreiz būt tādai agresīvai maitai. Šeit laikam vērts piebilst, ka principā pret iepazīšanos krogos man nav nekādu iebildumu, un puisietim vizuāli arī nebija ne vainas. Problēma bija tajā, ka viņš ignorēja pavisam skaidru un nepārprotami noformulētu "paldies, bet šovakar nē", un viņam neienāca prātā, ka ar šādu ignorēšanu būs visnotaļ neiespējami man iepatikties.

TL;DR Flirtu/romantiku no uzmākšanās/vardarbības atšķir tas, vai tiek respektēta un ņemta vērā otra cilvēka reakcija uz veiktajām darbībām. Cilvēkiem, kuriem ar šo ir grūtības, novēlu nemaz neflirtēt, kamēr atšķirību nav sapratuši.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?