covid_19 ([info]covid_19) rakstīja,
@ 2022-06-17 12:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pusdienās, tātad
ukraiņu borščs ar pampuškām un salo - nu pampuškas ēdu pirmo reizi dzīvē, tīri tā gardi

ukraiņu sieviešu gatavots viss


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-06-17 18:59 (saite)
Tikums blaho signalizēts. Boršč un speķis ira labas lietas tho. Nezinu kas par papmpušķām, bet gan jau arī vien no lietām, kuru esmu gatavojis pirms vispār zināju par jebkādiem ukraiņiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]covid_19
2022-06-17 19:50 (saite)
pampuškas ēdu pirmo reizi dzīvē - īsumā, mīksta baltmaize ar ķiplokiem

gatavo: sarullē rauga mīklas bumbiņas, ieliek cepamā traukā tās bumbiņas, tā lai trauks pilns, ļauj mīklai pacelties, šauj iekšā cepenē, sanāk baltmaizes standziņas ar brūnu virsmu kā pīrāgam, pāri pārkaisītas ar sezama sēkliņām

pie borša iet klāt, kaut gan man kā latvieša māgas īpašniekam arī rupmaize ar to pašu sakasīto speķi būtu ok piedeva boršam

a pats boršs kā boršs - mēs arī mākam taisīt garšīgi ;) un rupmaize rullē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-06-17 20:31 (saite)
Nu pa rupmaizi nav bazara. Paskaties uz to, ko rietumnieki sauc par "rye bread". Es nekad tajās bildēs neredzu rupmaizi. Kaut kādas miksētas karašiņas labākajā gadījumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2022-06-17 20:35 (saite)
rupmaizi saprot tikai baltijā un pomerānijā un vēl nedaudz vācijas ziemeļos - tas, ko krievi cep ķieģelītī es ar nesaucu par rupmaizi ;) bet vispār papētīt sīkāk rupmaizes izplatību ir kaut kur man prātā - jebkurā gadījumā ķelmēnu vai lāču rupmaizi es katram ārzemniekam grūžu kabatā kā suvenīru no latvijas ;) viņi arī priecājas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-06-17 20:46 (saite)
Nekad neesmu sapratis kāpēc visiem tā tāda eksotika. Tiešām reģionāli rets cuisine?
Jo rudzi ta pazīstami. Ber rudzu maize nē. Kas tās viņiem par imitācijām nesaprotu. Da ir baltmaize varu derēt tur ir no kaut kādiem kviešu izstrādājumiem ar kukurūzas līmi klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2022-06-17 21:18 (saite)
eiropās dažas lietas no ēdamām pārtapušas par lopbarību un atkal otrādāk - auzas no tīras lopbarības pārtapušas par pamatēdienu par piemēru

jā, kad nav ko ēst maizi, var taču ēst kūkas ;) klasika

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2022-06-17 21:20 (saite)
tie paši pelēkie zirņi - eiropās tīrākā lopbarība, jo cilvēkiem taču zaļie zirnīši ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?