cosmo ([info]cosmo) rakstīja,
@ 2006-11-20 12:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvija..
kautkā vazājos pa erfoto un uzdūros bildei un dažiem komentāriem, kas kautkā izraisīja pārdomas.. par viskautko.. par Latviju, patriotismu.. par (manu) dzīvošanu ārpus Latvijas.. kautkā nez kapēc skumīgi palika (varbūt arī tapēc, ka laiks pelēks, skan tāda noskaņmūzika..)
nu nezinu.. domāju par to, cik liels patriots es pats esmu un kā es varētu/mācētu patriotismu ieaudzināt saviem bērniem.. varbūt varētu iemācīt bērniem mīlēt Latviju, bet tas nav tas pats kas būt patriotam.. it sevišķi, ja bērni vismaz pirmos skolas gadus drošvien pavadīs ārpus Latvijas, kur Latvijas vēsturi, valodu, kultūru nemācīs.. tad vecākiem pašiem būs nopietni jāpiedomā un jāpacenšas..
mēs jau ar neesam daudz piedzīvojuši tos "nebrīvos" Latvijas gadus (vismaz apzināti pieredzējuši neesam), to apspiestību un cīņu par brīvību.. tapēc arī drošvien tā nespējam novērtēt, kur Latvija tagad atrodas un ko tā ir jau sasniegusi kā brīva, neatkarīga valsts.. to spēj novērtēt tādi onkuļi, kā bildē redzamais (drošvien ne tikai), kas ir par to cīnījušies savā laikā..
bet es piekrītu, ka tā ir vecāku, sabiedrības vaina, ka jauniešos nav ieaudzināts patriotisms.. pats no sevis jau tas nevar rasties..

bij mums te ar' svētku pasākums, kas beigās tomēr nebij nemaz tik slikts un bij diezgan labi apmeklēts (kādi pāris simti cilv.), lai gan pirms tam draudēja izgāzties.. un es tagad domāju.. bija izkārts karogs, atbraukuši divi ansambļi (ar koklēm utml.) no Limbažiem un Madonas, bija uzrunas (kas brīžiem izklausījās pēc referātiem un ko maza cilv. daļa patiešām klausījās) un bija arī V.V.F. uzruna (video) - uz šo uzrunu gan zālē valdīja diezgan liels klusums (ir tomēr zināma cieņa pret prezidenti), bija arī vairākkārtēja glāžu saskandināšana dzimtenei par godu... nu laikam jau tomēr bija tāda svētku noskaņa (galu galā arī tik daudz latviešu apkārt).. bet nu nezinu..

protams, mīlu es Latviju un plānoju tur atgriezties.. bet nezinu par to patriotismu... ne jau tapēc, ka valdība slikta un pensijas mazas.. nezinu... ir tomēr sajūta, ka šos svētkus vajadzētu vēl svinīgāk uztvert..
ko, jūsuprāt, nozīmē "būt patriotam"?


http://www.erfoto.lv/index.php?module=My_eGallery&do=showpic&pid=59755&author=&gallery=&bool=&q=&new=7&rateval=5&voteval=3&orderby=ratingD

"Izskatijās, ka sabiedriskajā bez aliņa vai kāda kokčiķa braukt nav labais tonis. Incanti, ka krastmalā bija ļoti daudz, laikam pārsvarā jaunatne un konkrētā šmigā, atpakaļ nākot caur vecpilsētu daudzus nesa, stutēja, vai mēģināja pierunāt augšām celties... bļa 15-17 gadi :/"


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?