citronmeetra ([info]citronmeetra) rakstīja,
@ 2004-10-26 20:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Snieg un snieg, un snieg, un snieg. Siikas dzirkstelpaarslas, lielas paarslu bumbas, milziigas slapjas sniega pljekas, un tad atkal taadi balti milti utt. Visu laiku. Sniegs zlerks un zljurst, no kokiem kriit slaji pikuci. Annuska man atsaaja savus lielos lieliskos kalos kaapjaos zaabakus un tagad es varu drosi brist visai sai putrai cauri. Nekaada liela brisana jau nemaz nesanaak. Tik vien kaa liidz veikalam. Stiepjam atkal maisus un mugursomas. Eest gatavojot, nevilus viss sanaak trim porcijaam. Attieciigi kaut kas visu laiku paliek paari. Kraajas blodaas un katlos. Pat Annuskas vakardienas pirmcela zupa. Kaut kaa neizeedas.
Pa dienu apziniigi gleznojam. Nekaadas briiniskiigaas ainavas tik un taa nav redzamas, varam straadaat mieriigi. Vakaraa veelreiz izejam laukaa. Katra aizkliistam uz savu pusi. Es, iesnoreejusies lielajos lieliskajos kalnos kaapjamajos zaabakos, brienu pa mezu, sniegs gurkst, kaajas stieg. Mezaa jau kreeslo, tumsa leenaam kaapj no ezera puses. Viss ir mitrs, kuustoss. Mezs pil un paksk, sniegs un uudens kriit man kapucee. Nav nekaada klusuma, viss skan savaadaas meza un uudens skanaas. Es iztrauceeju kaadu lielu, tumsu putnu, un vins aizlido kaut ko saukdams balsii, kaadu nekad neesmu dzirdeejusi. Liidz ar tumsu atgriezos maajaas, dzelenaa aara lampa spiid man pretii jau pa gabalu. Saamu buudinas apsnigusas baltas, no dzetanaas maajas liidz muuseejai iebradaata neliidzena tacina. Kalni satinusies sniega maakonos, tup neredzami aiz ezera. Veel viens vakars seit.


Sarkanbaardis atsuuta bildi ar dzeltaniem Latvijas kokiem. Mamma atraksta, ka pie manas verandas veel ziedot mikeliisi un maartinrozes. Bet es kaut kaa nevaru noticeet. Mikeliisi un maartinrozes, un dzeltanas lapas skiet tik pat reaalas ka narcises un cerini. Seit ir gandriiz saakusies ziema. Garaa, bargaa Lapzemes ziema.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]annuska
2004-10-26 23:42 (saite)
Principā jūs tagad varētu gatavot ēst pat divreiz mazāk...ņemot vērā attiecību, cik kurš ēd.
Bet tā kaimiņu māja tak ir zaļa. Tāpat kā z-blāzma:D
Jocīgi ir rakstīt ar mīkstinājumiem un mājas klaviatūru.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?