citronmeetra ([info]citronmeetra) rakstīja,
@ 2010-10-07 09:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pelēks kaķis
Es nezinu, ko iesākt. Ap manu māju jau kopš vasaras klīst ļoti jauks, veselīgs, omulīgs, labi barots un visnotaļ apkopts kaķis. Man, protams, viss skaidrs - kāds no apkārtējo māju kaķīšiem savā ikdienas apgaitā iekļāvis arī manu pagalmu. Normāli.
Reiz kādu vakaru augustā kaķis uzstājīgi bungāja pie mana virtuves loga un prasīja, lai laiž viņu iekšā. Smējos un teicu, lai iet uz savām mājām. Kaķis vēl pāris reizes mēģināja pie manis iekļūt, bet es viņu, protams, nelaidu. Pirms kāda nedēļas atklāju, ka kaķis nakšņo manā šķūnītī. Pārbaudīju vairākas naktis pēc kārtas - jā, vakarā kaķis guļ uz šķūnīša plaukta, no rīta tur pat mostas. Un tā vairākas dienas. Tad pāris naktis kaķa šķūnītī nebija, bet vispār, ja kaķis mazliet pameklē, viņš gandrīz vienmēr ir manā pagalmā. Ielīdis kaut kur nezālēs vai pie komposta kaudzes, vai vēl kaut kur. Tagad viņš mani no rītiem pavada uz darbu, vakaros sagaida.

Es mēģināju iedot viņam mazliet ēdamā, lai redzētu, vai kaķis ir ļoti izsalcis. Jā, ēd ļoti labi. Tikai - sausā barība viņam tā ne pārāk (ēd, bet bez lielas dedzības), kaķu konservus rij kā traks, pilnīgi tā, ka ķepas trīc.
Viedie kaķu pazinēji, sakiet lūdzu, vai tas ir mājas kaķis, kas mani tikai tā pa laikam apciemo vai tas varētu tomēr būt kāds noklīdis kaķītis? Tikai tad es nesaprotu, kā viņš šos vismaz trīs mēnešus ir saglabājis tik labu formu - nu neizskatās viņš ne pēc kāda bada cietēja.

Ā, un vēl - es kaķi arī ieaicināju mājā, lai paskatītos, ko šis darīs. Bišķīt nobijies bija, visu izstaigāja, murrāja un vispār visādi izrādīja, ka labprāt pie manis paliktu. Es neko nesaprotu vairs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?