citronmeetra ([info]citronmeetra) rakstīja,
@ 2009-09-18 19:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tas ir pilniigs aarpraats, cik aatri seit paskrien laiks. Dienas ir iisi zibsnji. Es nekaadi nespeeju noticeet, ka esmu bijusi seit piecas nedeelas.

Buffalo ir diivaina vieta. Taa ir pilseeta ar varenu pagaatni, reiz piedziivojusi industriaalu uzplaukumi, bijusi viena no speeciigaakajaam pilseetaam ASV un tad taas spozums un vareniiba nodzisusi. Lielie uzneemumi aiztaisiiti, fabrikas apklususas. Tagad Buffalo ir diivainju pilseeta. Diivainju kliist pa ielaam, meegina uzsaakt sarunas ar garaamgaajeejiem, ar ielu kafejniicaas seedosajiem nesteidziigajiem laudiim. Buffalo ir divas lielas augstskolas, attieciigi ir arii daudz jaunu cilveeku, bet sii tomeer nav iisti studentu pilseeta. Studenti adziivo savas skolaas un iireetus dziivokljus skolu tuvumaa, nedeelas nogalees izklaideejaas baaros, bet taa iisti vini neieklaujas pilseetas ainavaa.

Pilseetas ainava vietaam ir skumja un pamesta - tur leenaam satruud bijusaas fabrikas, klusaas autostaavvietaas rindojas avaariju izkjeemotas automassinas, betona tiltu paarvadi krustaam skeersaam savijas virs ielaam.

Pilseetas sirds ir Elmwood aveenija un taas skeersielas. Tur dziivo briiniskiigas maajas, katra savaadaaka - ar smalkaam kolonnaam un koptiem daarziem, ar skaistiem lievenjiem un dekoratiiviem rotaajumiem. Dazi nami ir tik skaisti, ka skiet iedereetos kaadaa rozainaa daamu romaanaa. Visskaistaakie nami ir lieciiba par pilseetas kaareiz vareno, ietekmiigo gimenju gaumi un bagaatiibu.

Pilseetaa ir lielisks maakslas muzejs (tur ir gan francu impresionisti, gan amerikaanu ekspresionisti) un tikko atveerta loti laba galerija, kur tiek izstaadiiti Nujorkas stata maakslinieku darbi. Buffalo ir visai daudz maakslieku. Un veel ir daudz radosu cilveeku, kas pilseetu pamet un dodas uz Nujorku. Dazi kluust slaveni, citi nee. Dazi atgriezas Buffalo un kluust vai nu par vienkaarsiem pilseetas iedziivotaajiem vai diivainjiem.

Buffalo ir garas ziemas. Daudz, loti daudz sniega. Sniegs naak no Lielo ezeru puses. Buffalo sniegs ir slavens visaa ASV.

Bet man patiik Delavera parks. Iipasi no riitiem un vakaros, kad viss ir ir pielkulsis, diikja uudens gluds un raams, cilveeki leenaa gaitaa pastaigaajas ar beerniem un sunjiem. Garaamejot laudis pieklaajiigi sasveicinaas. Raami un jauki. Es eju uz parku lasiit graamatu un ziimeet skices, ja vien man ir kaads mieriigs briidis.

Luuk. Taada man izskataas Buffalo pilseeta.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]asaa
2009-09-19 04:33 (saite)
Izkalusās forši. Tad Tu esi šķērsām no manis, jo es esmu Sietlā :)

(Atbildēt uz šo)


[info]annuska
2009-09-19 11:26 (saite)
Izklausās, ka man patīk Buffalo. Pie teikuma, ka sniegs nāk no Lielo ezeru puses, nodreb sirds. Paldies Tev par šiem ierakstiem. Aijovā arī dīvaiņi nāca runāties:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?