Puce ([info]puce) rakstīja,
es arī ar savām piecām kapeikām:
Vai ir no astroloģijas viedokļa labākas un sliktākas dienas sēšanai un stādīšanai?
Protams. Astroloģijas zināšanas gan šajā gadījumā nav atdalāmas no senām tautas gudrībām par sēšanu, stādīšanu, malkas ciršanu, kāpostu skābēšanu un citām praktiskām darbībām un to sekmēm atkarībā no Mēness cikla. No enerģētiskā viedokļa – Mēness cikla pirmajā pusē (jaunā un augošā Mēnesī) Zeme it kā izdara izelpu – tā atdod savu enerģiju virs zemes atrodošajiem – cilvēkiem, dzīvniekiem, augu redzamajām daļām. Savukārt otrajā Mēness cikla pusē (pilnmēness un veca Mēness fāzē) Zeme ieelpo un tādejādi baro to, kas atrodas zem zemes. Tāpēc Mēness cikla pirmajā pusē jāsēj un jāstāda tas, kas dod ražu virszemē, savukārt saknes jāsēj un jāstāda Mēness cikla otrajā pusē. Taču ir vēl dažas sīkākas sakarības starp Mēness cikla ritumu un Mēness atrašanos dažādu stihiju (uguns, zeme, gaiss, ūdens) zīmēs. Īsumā – kamēr Mēness atrodas uguns zīmēs (Auns, Lauva, Strēlnieks), jādarbojas ar to, kas dod augļus virszemē (tomāti, gurķi, kabači u.t.t). Zemes zīmju laikā Mēness iedarbojas uz saknēm un augļiem, kuri attīstās zem zemes (kartupeļi, bietes, burkāni, u.t.t). Mēness gaisa zīmē iedarbojas uz visiem ziediem. Un Mēness ūdens zīmē dod spēku augu lapām (dilles, garšaugi u.t.t).
Tabula labākajām dienām sēšanai un stādīšanai 2009. gada aprīlī un maijā.
Virszemes augļiem – 4. un 5. aprīlis, 1., 2. 28. un 29.maijs. (Augošs Mēness Lauvas zīmē).
Augļiem zem zemes – 15. 16. 17. aprīlis, 12.maijs (no 16:09), 13., 14., 22., 23.maijs. (Mēness cikla otrā puse, Mēness atrodas Mežāža un (maijā) Vērša zīmē.)
Ziediem – 27. un 28.aprīlis, 5. (no plkst. 12:52), 6., 7. (līdz 19:48), 25.maijs (vakars). (Mēness cikla pirmā puse, Mēness atrodas Dvīņu un/vai Svaru zīmēs)
Lapām – 2., 3., 29., 30.aprīlis, 26., 27.maijs. (Mēness cikla pirmā puse, Mēness atrodas Vēža zīmē).
Un vēl tikai viena maza piebilde – dienu pirms un pēc Mēness kursa maiņas (Jauna Mēness un pilnmēness fāzes sākšanās) zemes darbus liekam mierā – ļaujam zemei atpūsties un pārslēgties.

publicēts 36.6 aprīļa numurā. mans autordarbs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?