pretty hate machine ([info]cilveeks) rakstīja,
@ 2003-11-24 13:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
da end of Da stoorii.. Ai gess ...
-PIRMAA DALJA-
Shis ir staasts par puisi, kursh nezinaaja ko noziimee buut miileetam un par meiteni, kura nemaaceeja miileet.

Staasts saakas muusu pashu Dailes teaatra mazajaa zaalee kaada koncerta laikaa.Puisis seedeedams vienaa no peedeejaam rindaam praatoja par to, kur dabuut ko dzeramu, jo peec lielaas steigas, kuras meerkjis bija paspeet uz koncerta saakumu un, kuras rezultaataa tagad vinjam vel ir veselas 15minuutes liidz taa saakumam, vinjsh bija ljoti izslaapis. Beigu beigaas vinjsh aizgaaja uz darbinieku bufeti un panjema alus glaazi.Taa seedeedams un malkodams ruukto dzeerienu vinjsh nevilshus pamanija, ka pie blakus galdinja seezj dejotaajas, kuraam bija paredzeets uzstaaties un, kuras jau bija sadjeerbushaas koncertam skaistos, zilos sari ar zelta malinjaam."Teerpi tieshaam skaisti", vinjsh nodomaaja.Un tad vinja acis nevilshus sastapaas ar kaadas meitenes aciim.Taas bija taadas acis, kaadas vinjsh nekad muuzjaa nebija redzeejis - tik skaistas, zaljas un nosleepumaini dziljas.
Koncerts.Zaalee pilniigs klusums.Nodziest gaisma saak skaneet austrumnieciska muuzika.Uz skauves nemanaami kaut kas saak chabeet, zibeet, dzjinkstet, bet neko nevar saprast, jo viss veel jo projaam ir pilniigaa tumsaa.Un tad iedegas gaisma, muuzika uz mirkli apklust, skatuve iezaugojas vis dazjaadaakajos tonjos.Vinjsh skataas uz to kaa hipnoizeets.Atsaakas muuzika.Meitenes uz skatuves saak griezties dejaa, dejaa kas paarspeej visas puisha ceriibas.Kustiibas tik vijiigas, tik skaistas, tik sinhronas.
Un tad vinjsh pamanija taas pashas acis, kuras meklee kaadu publikaa, meklee ciitiigi, bet nevar atrast.
Deja iet, bet var redzeet, ka meitenes acis vel jo projaam meklee.Peekshnji vinjai sajuuk dejas solis, vinja pakluup un nokriit.Visi apstulbst un zaalee iesaajas kapa klusums.Vinja pieceljas peedeejo reizi uzmet skatu zaalei un pazuud aizkulisees.Puisis seezj, veerodams koncertu, un domaa, ko gan vinja mekleejeea shia peleekajaa cilveeku masaa, kura tumsaa iegrimusi priecee savas acis ar neizmeerojami graciozo un eleganto deju, kuru pasniedz septinjas skaistas zaljacainas meitenes.
Naakamaa diena.Riits.Pulksetns septinji un chetras minuutes.Kafija vaaraas.Saule spiid logaa.Salda viiraka smarzja, kas glauda naasis.Uudens saak burbuljot, kas noziimee, ka jaanjem nost no uguns un jaalej virsuu tumshi brunajaam pupinjaam.
Bet shoriit kaut kas nau taa kaa parasti.Kaut kas nau pareizi.Un vinjsh atceras vakardienas koncertu, koncertu, kuru vinjsh atcereesies visu muuzju.Shiis acis vinjam iespiedushaas atminjaa un meitene, kas liekas kaa sapnis.Virutvee ienaak mamma.
"Mam, kafiju dzersi?"puisis vaicaa."Jaa, jaa, tik ielec cukuru."skan atbilde."Labi",saka pusis un ielej smarzjojosho dziru melnaa kruuzee."Kaa teu patika koncerts?"vaicaa maate."Labs",zeens atbild, bet nodomaa - pasakains."Nu jaa, neibja slikts tik tizli sanaaca Sandijai - vinja paklupa. Vai ta tu nepamaniji? Seedeeji kaa hipnotizeets."
"Jaa", puisis novelk un sapnjaini paskataas aaraa pa logu.
Ir sesdiena, kas noziimee ka var dariit ko grib.Sesdienas puisim ir miiljaakaas dienas nedeeljaa.
Vinjsh sagjeerbjas, iziet no maajas, paskataas pa labi, pa kreisi un taisni debesiis. Ievelk riita gaisu un dodas celjaa.Uz kurieni?Nezin neviens, ieskaitot vinju pashu.Vinjsh klejo pa Riigas ielaam un atceras vakadienau - koncertu, meiteni, skatienu, sajuutu tik biezu, ka vareetu to panjemt rokaa un nolikt plauktaa.
Diena ir iesaakusies un nekas to nespeej aptureet...
Vinjsh iekliist kaadaa viekalaa, domaadams, ka vareetu nopirkt kjiegeliiti, ko veelaak uzcept un apees pie teejas vai kafijas kruuzes, bet aatri vien vinjsh paarodmaa.Vinjsh iziet no vveikala, apstaajas paskataas pulkstenii 11:54 AM. "Ko lai dara?"vinjs domaa."Zinu!" Vinjsh ir izdomaajis, nepaarprotami dodas kaadaa virzienaa....
[pagaidaam tas viss par to kurp vinjsh devaas un ko satika paceljam juus vareesiet izlasiit naakam reiz]

-OTRAA DALJA-

Vinjsh iet taisni, nogriezjas pa labi un un ieiet BergaBazaaraa, apseezjas uz sava iemiiljotaa un nedaudz izdilushaa solinja, izvelk no kabatas cigareshu pacinju, ieliek mutee cigareti un aizpiipee.
Taa seedeedams un spriezdams, vinjsh nepamana kaa laiks aizskrien. Te peekshnji vinjsh dzird:"HEI!"
Tas ir vinja kaiminjsh.
Puisis:Hei!Ko ta tu te dari ?Cik ir pulkstenis ?TEu ir pulkstenis ?
Kaiminjsh:Nezinu...klau tu negribi uznaakt pie manis ?
P:Nee..ko mees tur dariisim ?
K:Nee nu man jaapanjem kamera un aiziesim paskeitot.
P:Nu nezinu ..nu tu uzej es tevi te pagaidish.
K:Ok..bet Sagaidi!
P:Jaa jaa ..ej.
Un kaiminjsh pazuud ap stuuri. Pusisi atkal paliek divataa ar cigareti. VInjsh nepseej izmest no praata shiis acis, shiis pasaikainaas acis.
Kaiminjsh ir atpakalj.
K:Nu ejam ?
P:ejam...
Puisis sapnjaini novelk un vinji dodas...
KOngresa nams. Pulkst 10:43 PM.Sestdiena.Silts gaiss.
Alus pudele, cigarete, kamera, skeits un kaiminjsh - pilns komplekts jaukam dienas nosleegumam.
Maajas.Pulkstenis vareetu buut k-kur ap vieniem naktii.
Atveras durvis un ienaak puisi, viss nosviidis netiirs un paarsistu celi un nobraaztiem elkonjeim.
"Atkal biji skeitot?"skan mammas blass no iztabas.
"Jaa!"puisis atbild novelk kedas iemet aizdurvee un ieiet iztabaa, kuraa mamma seezj mazaa zilaa diivaaninjaa un lasa kaadu zjurnaalu.Blakus gulj kakjis.Melns, pilniigi melns kakjis, tikai ausiis nedaudz sirmas spalvinjas."Murr murr murr" pa visu uztabu dzirdams.Puisis atlaizjas savaa gultaa, iesleedz raadio un atver graamatu.Taa ir J.Dostojevskis "IDIOTS".Vien no vinja miiljaakajaam graamataam.
Taa beidzaas 6diena.Visparastaakaa 6dena.
Riits.Pulkst 5:43AM.7diena.
Vinjsh 7ienaas vienmeer pieceljas pirmais.
Agrs riits.Kuuposhas kafijas kruuze uz galda.Skan salda muuzika[Portishead ja veelamies buut siikumaini].Saule lec.Leeni taa paraadaas preteejos logos. Preteejaas maajas siena leeni apspiid ar saules tariem. Pirmie saules stari.
Vinjsh iziet aaraa no maajas.Ielas ir tukshas, nau nevienas dziivas dveeseles iznjemot paaris seetniekus kuri seezj uz trotuaara malaas un smeekjee.
Vinjsh aizpiipee kaarteejo cigareti un dodas parka virzienaa.Iedams vinjsh praato par to ko shodien vareetu dariit.Un tad vinjsh atceras ka mammai shon buus saviesiigs pasaakums ar taamd ejotaajaam kas bija koncertaa."Un ja nu vinja arii tur buus"vinjsh nodomaa un vinja acis iedegas.

-TRESHAA DALJA-

Vakars. Pulkst. 7:00 PM. Vinjsh, tikko ieradies maajaas, novelk kurpes iemet taas aizdurvee un iebrien virtuvee. Tur tiek atveerts ledusskapis, kuraa tiek mekleets vecais labais "kaut-kas" un vinja acis apstaajas pie pusizdzertas piena pakas. Taa tiek satverta un izderta liidz galam, tad taa ielido miskastee, kas atrodas zem izlietnes un pazuud tumsaa uz neatgrieshshanos.
Puisis, nekaa ljauna nedomaadams ieiet savaa iztabaa, pat nedaudz flegmaatiski kusteedamies, vinjsh iekriit gultaa, iesleedz muuziku un aizver acis. Tikai peec tam vinjsh saprot ka nau iztabaa vieniigais. Vinja mamma bez mez gaismas aatrumaa nesaas cauri visam dziivoklim katrreiz paiedama garaam ar kaadu bljodu, trauku, sveci, kruuzi vai ko citu garaam puisha guultai,bet puisis nekaa iipashi neieveerodams tikai tiiksminaas par jauko muuzku kas skan pa raadoi. Te peekshnji pa visu dziivoklu "tur ljur ljur, tur ljur ljur". Vinjsh salecas, bet tad uzreiz nomierinaas un nodomaa "nu taa pasaakums ir saacies..DAMN!" Atveras durvis un ienaak Ilze - mammas deju skolotaaja. Elemntaaru pieklaajiibas fraazju apmainja, kura, protams, nevar iztikt bez nelielas banalitaates un rutiinas devas, a vien vaard sakot, sasveicinaashanaas. Taa paiet apmeeram stunnda, kuras laikaa maaja piepluust ar cilveekiem un jauku viiraka smaardu, kur mamma izneesa pa visu dziivokli ar savu skraidiishanu dreebees kuras piesuukushaas ar viiraku.
"Tur ljur ljur"! Puisis slinki pieiet pie durviim "Jaa?"
Un tur vinjam atbild maiga meitenes blaas, kas liekas tik naiva un nevainiiga, ka vinjsh bez maz nodomaa, ka kaada maza meiteniite sajaukusi maajas or smth. Bet kad vinjsh izdzirdeejis vaardus "Sveiks, tu laikam esi Jaanis. Te Sandija. Ielaid." Vinjsh kuust. Atveras durvis. Paraadaas meitene. Puisis meegina vinjai ieskatiities aciis, bet vinja itkaa speciaali taas sleepdama skataas uz leju. Vinjsh ieiet mazaa iztabinjaa, kura no vienas vietas nokrauta ar datoriem, diskiem, disketeem, kasteem, kastiiteem, vadiem un vels vel sazin ko. Tiek iesleegti abi datori un tiek iespeegta maiga un nostaljgjiska muuzika - NIN "Still". Puisis iesliidzis taadaa kaa nelielaa eiforijaa pat nepamana ka Sandija ir ienaakui iztabaa un kaadu briidi klausaas muuziku liidz ar vinju. Vinja teerpta tumshsarkanaa sarii ar melnu malinju, kurai caurviiti nelieli zelta pavedieni, kuri ik pa laicinjam savijas veidodami kaadu sanskripta ziimi. Iztaba maza, tumsha, silta un pildiita ar liegaam un maigaam muuzias skanjaam.
Sandija: Klau, jums nau internets?
Jaanis: Nee, diemjzeel nau. A kas ?
S: Nee nekas. Es vienkarshi gribeeju.. nee neko
J: Nee nu saki saki.
S: Nee, nee neko.
Muuzika turpina skaneet un telpa juutami piepildaas ar siltumu kuru izstaro abi kjermenji.
S: Kas ir tas kas tur skan?
J: Tas? Tas ir NIN. Vien no manaam miiljaakajaam grupaam, vismaz peedeejaa laikaa...
Un taadaa garaa saruna turpinaas vel apmeram stunndu vinjsh iesleedz gaismu un vinju acis atkal sastopas, vinji samulst, abu sirdpuksti ir dzirdami labi un skaidri, abu sirdis burtiski aardaas, vinju sejas pieliist ar manaamu saartumu.
Vinjsh neiztur, bet vinja ljaujas. Un tas ir kveelaakais skuupsts kaadu jel kad vinji abi ir piedziivojushi. Sajuuta taada ka tas ilgst veselu muuzjiibu, bet iizsteniibaa taas vareeja buut minuuutes piecas ne vairaak.
Pulkstenis ir 11:32 PM. Trolejbusa pietura. Puisis, meitene. Abi staav samulsushi. Cigaretes rokaas, kuras triic. Piebrauc trolejbuss. Meitene iekaapj. Peedeejais skatiens, aciis manaamas skumjas un kveela miilestiiba, bet vinji abi zina ka redz viens otru peedeejo reizi un taa arii notiek.
Tas notika nepilnu pusgadu atpakalj un vel jo porjaam puisis kliist paielaam mekleedams taas acis un meitene - mekleedama taas luupas ...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]darkspirit
2003-11-24 16:57 (saite)
AFIGETJ!!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cilveeks
2003-11-25 14:00 (saite)
hmm ..
kaa to saprast ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re:
[info]darkspirit
2003-11-25 15:40 (saite)
AFIGETJ, tas nozīmē, ka esmu šokēta... karoče, stāvā sajūsmā... tiesa, vaj just, ka trešā daļa bikīt pievilkta, pirmās divas bija valodas ziņā labākas... tomēr trešā ir romantiskāka ;)
man patika. lūk tā!
jā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?