pretty hate machine ([info]cilveeks) rakstīja,
@ 2003-09-28 10:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
1-maa seerija.
Shis ir staasts par puisi, kursh nezinaaja ko noziimee buut miileetam un par meiteni, kura nemaaceeja miileet.
Staasts saakas muusu pashu Dailes teaatra mazajaa zaalee kaada koncerta laikaa.Puisis seedeedams vienaa no peedeejaam rindaam praatoja par to, kur dabuut ko dzeramu, jo peec lielaas steigas, kuras meerkjis bija paspeet uz koncerta saakumu un, kuras rezultaataa tagad vinjam vel ir veselas 15minuutes liidz taa saakumam, vinjsh bija ljoti izslaapis. Beigu beigaas vinjsh aizgaaja uz darbinieku bufeti un panjema alus glaazi.Taa seedeedams un malkodams ruukto dzeerienu vinjsh nevilshus pamanija, ka pie blakus galdinja seezj dejotaajas, kuraam bija paredzeets uzstaaties un, kuras jau bija sadjeerbushaas koncertam skaistos, zilos sari ar zelta malinjaam."Teerpi tieshaam skaisti", vinjsh nodomaaja.Un tad vinja acis nevilshus sastapaas ar kaadas meitenes aciim.Taas bija taadas acis, kaadas vinjsh nekad muuzjaa nebija redzeejis - tik skaistas, zaljas un nosleepumaini dziljas.
Koncerts.Zaalee pilniigs klusums.Nodziest gaisma saak skaneet austrumnieciska muuzika.Uz skauves nemanaami kaut kas saak chabeet, zibeet, dzjinkstet, bet neko nevar saprast, jo viss veel jo projaam ir pilniigaa tumsaa.Un tad iedegas gaisma, muuzika uz mirkli apklust, skatuve iezaugojas vis dazjaadaakajos tonjos.Vinjsh skataas uz to kaa hipnoizeets.Atsaakas muuzika.Meitenes uz skatuves saak griezties dejaa, dejaa kas paarspeej visas puisha ceriibas.Kustiibas tik vijiigas, tik skaistas, tik sinhronas.
Un tad vinjsh pamanija taas pashas acis, kuras meklee kaadu publikaa, meklee ciitiigi, bet nevar atrast.
Deja iet, bet var redzeet, ka meitenes acis vel jo projaam meklee.Peekshnji vinjai sajuuk dejas solis, vinja pakluup un nokriit.Visi apstulbst un zaalee iesaajas kapa klusums.Vinja pieceljas peedeejo reizi uzmet skatu zaalei un pazuud aizkulisees.Puisis seezj, veerodams koncertu, un domaa, ko gan vinja mekleejeea shia peleekajaa cilveeku masaa, kura tumsaa iegrimusi priecee savas acis ar neizmeerojami graciozo un eleganto deju, kuru pasniedz septinjas skaistas zaljacainas meitenes.
Naakamaa diena.Riits.Pulksetns septinji un chetras minuutes.Kafija vaaraas.Saule spiid logaa.Salda viiraka smarzja, kas glauda naasis.Uudens saak burbuljot, kas noziimee, ka jaanjem nost no uguns un jaalej virsuu tumshi brunajaam pupinjaam.
Bet shoriit kaut kas nau taa kaa parasti.Kaut kas nau pareizi.Un vinjsh atceras vakardienas koncertu, koncertu, kuru vinjsh atcereesies visu muuzju.Shiis acis vinjam iespiedushaas atminjaa un meitene, kas liekas kaa sapnis.Virutvee ienaak mamma.
"Mam, kafiju dzersi?"puisis vaicaa."Jaa, jaa, tik ielec cukuru."skan atbilde."Labi",saka pusis un ielej smarzjojosho dziru melnaa kruuzee."Kaa teu patika koncerts?"vaicaa maate."Labs",zeens atbild, bet nodomaa - pasakains."Nu jaa, neibja slikts tik tizli sanaaca Sandijai - vinja paklupa. Vai ta tu nepamaniji? Seedeeji kaa hipnotizeets."
"Jaa", puisis novelk un sapnjaini paskataas aaraa pa logu.
Ir sesdiena, kas noziimee ka var dariit ko grib.Sesdienas puisim ir miiljaakaas dienas nedeeljaa.
Vinjsh sagjeerbjas, iziet no maajas, paskataas pa labi, pa kreisi un taisni debesiis. Ievelk riita gaisu un dodas celjaa.Uz kurieni?Nezin neviens, ieskaitot vinju pashu.Vinjsh klejo pa Riigas ielaam un atceras vakadienau - koncertu, meiteni, skatienu, sajuutu tik biezu, ka vareetu to panjemt rokaa un nolikt plauktaa.
Diena ir iesaakusies un nekas to nespeej aptureet...
Vinjsh iekliist kaadaa viekalaa, domaadams, ka vareetu nopirkt kjiegeliiti, ko veelaak uzcept un apees pie teejas vai kafijas kruuzes, bet aatri vien vinjsh paarodmaa.Vinjsh iziet no vveikala, apstaajas paskataas pulkstenii 11:54 AM. "Ko lai dara?"vinjs domaa."Zinu!" Vinjsh ir izdomaajis, nepaarprotami dodas kaadaa virzienaa....
[pagaidaam tas viss par to kurp vinjsh devaas un ko satika paceljam juus vareesiet izlasiit naakam reiz]


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?