Coyote ([info]koijots) rakstīja,

Preparātam ir arī sava mājaslapa internetā, kur norādīts, ka Kijevas teritorijā tas ar piegādi maksā 127 grivnas, kas pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa ir 8,67 lati. Savukārt Latvijā produktu tirgo par 30 latiem gabalā, bet kopā ar maisiņu, kurā to ievietot, tas maksā 32 latus. Pensionāriem ir trīs latu atlaide.

Aptuvena informācija no tirdzniecības vietām ļauj secināt, ka vienas dienas laikā brīnumlīdzekļa tirgotāji pārdevuši ap 150-200 iepakojumu.

"Dienas Bizness" piedalījās bioaktivatora prezentācijā un tirdzniecībā 21.janvāra pusdienlaikā, kas notika kinoteātrī "Rīga". Redzot, ka tirdzniecība norit bez kases aparāta un prezentācijas vadītāji nespēja uzrādīt licenci, ka viņiem Latvijā ir tiesības pārdot šo produktu, laikraksts izsauca pašvaldības policiju, kas noformēja administratīvo protokolu.

Pēc laikraksta novērojumiem, uz prezentāciju bija pulcējušies gados vecāki cilvēki, kas pirka ne tikai vienu, bet pat divus un trīs veselības amuletus.

Neskatoties uz konfliktu ar policiju dienā, 21.janvāra vakarā bioaktivatora prezentācija kinoteātrī "Rīga" atkal notika netraucēti.

22. un 23.janvārī pa divām prezentācijām dienā izsludinātas Jelgavā, viesnīcā "Jelgava", kas atrodas vienā ēkā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Jelgavas nodaļu.

VID pēc laikraksta sniegtās informācijas ceturtdien veica reidu Jelgavā, iesaistot citas kontrolējošās institūcijas, apliecināja VID Zemgales reģionālās iestādes direktores vietniece Ņina Pantele. Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka personas tiks sodītas, un procesā iesaistīts Pilsonības un migrācijas lietu departaments.

Pašlaik arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) izvērtē iespējamos soļus, kas veicami saistībā ar minētā bioaktivatora tirdzniecību. PTAC lietvedībā ir divas lietas par novājēšanu un viena lieta par uztura bagātinātāju, kas ārstējot vēzi.

PTAC 2007.gadā ir pieņēmis lēmumu par Esmeraldas amuleta reklāmas maldinājumu, informēja PTAC Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja Sanita Gertmane.
LETA

23.01.2009
Copyright © LETA


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?