Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
definē, kas ir "pāris teikumi". pāris teikumus zina daudzi, ar tiem šajā jomā absolūti nepietiek, jo īpaši tad, kad pretī ir kāds, kam piepisties ir vēlme un nacionālais hobijs.

tu tue augstāk pieminēji itāļu restorānus. varbūt būsi pārsteigts, bet latvijā uzturas un strādā daudzi ārzemnieki, kas nav trešo valstu, bet citu ES dalībvalstu pilsoņi, baltie cilvēki ķipa, un viņi nezina/ļoti vāji zina latviešu valodu. tas var būt gan grieķu krodziņa saimnieks, gan brits, kas par spīti tam, ka latvijā uzturas jau 20 gadus un ir precējies ar latvieti, latviski nerunā (taču maksā nodokļus un dod darbu pārdesmit sava uzņēmuma darbiniekiem, vietējiem). šis fakts sabiedrībā nez kāpēc īpašu sašutumu neizraisa. un es, ja godīgi, neredzu jēgu studentam, kas uzturēsies šeit pāris gadus un studiju laikā piestrādās, zubrīt deklinācijas un konjugācijas. ja ir laiks un vēlme - lūdzu, ja nav - neredzu problēmu.

runājot par krieviem, hahā, es esmu krievene, kas latviešu valodu iemācījusies jau apzinātā vecumā. (droši vien tieši tāpēc, ka valodas lietošana man nav principa jautājums un šķiet nebūtiska, tāpēc es te ar tevi runāju latviski, nevis burkšķu kko par gansiem). bet tātad: mani nesaista politizēta cepšanās, bet fakts, ka cilvēki, kas "visu mūžu nodzīvojuši latvijā, bet nerunā latviski!!1" nekādu sašutumu neraisa. tā vnk gadās.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?