crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
yeah dejas>dziesmas, bet tas, kas šogad ir lieluzvedumā droši vien nav īsti tas, ko sagaidītu dodoties uz danču klubu.

Dziesmusvētki notiek kopš 1870. gada. To svarīgākās daļas ir gājiens un sadziedāšanās. Ir tur arī koncerti, kuros reizēm ir patosainas runas, bet nu tad visi kopīgi ieslēdz selektīvo kurlumu un piecieš, kā nepieciešamu ļaunumu, jo koristiem vajag biš elpu ievilkt un atpūsties, un, galu galā, kaut kad pēc ēdamā jāaizskrien un uz wc rindas jāistāv.

Dejas dziesmusvētkiem tika piekabinātas 1948. gadā.

Īpaši šogad horeogrāfi izcili pacentās sastādīt nevis dejas, ko mazie danču klubi var forši izlekt savos mazajos danču pasākumos tā, ka gan dejotājiem, gan tuvplānā skatītājiem prieks (nu un tad daži vislabākie to pašu lektu lielajā pasākumā, smukāk un iespaidīgāk, un varbūt pat brīžiem rakstos), bet gan dejas, kuru vienīgā funkcija ir taisīt rakstus stadionā, tur vienlaicīgi jebkurā dotajā brīdī sagrūžot max lielu dejotāju skaitu. Jo mums taču vajag uzstādīt jaunus plāna izpildes rekordus, lielākais dalībnieku skaits ever.

Daži simti dejotāju pat kaut ko kusli protestēja 2017. sākumā, bet nekas nemainījās, un kā tad tā tautas deju kolektīvs nemācīsies lieluzveduma dejas, nepiedalīsies skatēs - tad pagasts viņiem vairs naudiņu dot nevarēs - un tomēr vadītājam jāmaksā, autortiesības mūzikai jāmaksā, tēpi kaut kur jāglabā, transports jāapmaksā, telpas mēģinājumiem un koncertiem. Salasās. Tāpēc gribi būt TD kolektīvs - tad mācies jaunās dziesmu&deju festivāla dejas.


https://youtu.be/o4Erg-4FRjY?t=5791 un dažas minūtes no šī brīža ir tā uzsvērtākā problēma.

Vai biš pēc 15 minūtēm no sākuma, vai 32ām, utt utjp.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?