Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-03-04 10:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ziema+piegdiena+satiksmes ierobežojumi svētā kazimira gadatirgus dēļ=viļņa pārvēršas par elli. sastrēgumi nemazinājās ne uz minūti līdz pat vēlam vakaram, daudz pīpināšanas un nīgru, nervozu cilvēku. also, tikai nonākot viļņā, es pa īstam sapratu, ko nozīmē netīrītas ielas. ik pa piecām minūtēm slavēju nosēdušos akumulatoru, kas man lika tomēr izvēlēties sabtransportu un neatgriezties rīgā ar mīnus pirmo octas līmeni.

***

kādā grāmatnīcā savācu bezmaksas idzdevumu gyvenimas per brangu*s /dzīve ir pārāk dārga/, "solidaritātes tīkla bezmaksas izdevums, kas veltīts darbinieku tiesībām un darba priekiem". šī numura tēma - apkopēji. tēze - visstigmatizētākais darbs. par prostitūtām zinātne joprojām strīdās, vai viņas ir uzņēmēji vai upuri, bet eskortes vispār šiko bez bēdu, kamēr apkopējiem/apkopējām šādas mierinošās mitoloģijas nav. toties ir baisi darba apstākļi.

intervija ar linu d., kas padlaikos strādāja dažādos vidēji specializētos darbos, bet pēdējos 10 gadus berž podus. ineresanti, ka viņa pārstāv patiesi plašu cilvēku slāni, kas padlaikos bija zvērināti brīvības cīnītāji, bet nu ir visnotaļ vatņiki, sak, padlaikos mēs dzīvojām pietiekami labi, lai varētu atļauties protestēt un revolucionēt, bet tagad tik vergojam no rīta līdz vakaram. noteikti, ka paši vainīgi - negāja laikam līdzi, nepārspecializējās utt utml. bet hei, visi un vienmēr taču pie visa ir vainīgi paši, ne?

intervija ar somieti - starpdicplināru mākslinieci-slash-apkopēju. jā, somijā viss ir tikpat slikti. apkopēja(s) algas knapi pietiek dzīvokļa īrei un vienkāršai pārtikai. viesstrādnieki no igaunijas strādājot 18 stundas dienā un dzīvojot turpat apkopjamās ēkas palīgtelpās.

anekdošu nav, toties ir krustvārdu mīkla. ar jautājumiem kā "bosiem un bērniem patīk ..." vai "... vai pakārties?"

aizdomājoties kārtējo reizi par "noziegumu prevenciju", nospriedu, ka sen jau laiks vērsties pret nabagiem, jo nabadzība, kā zināms, visnotaļ veicina noziedzību. es tikai neizdomāju - kriminalizēt nobadzību kā tādu ar sodu sistēmu utt vai vnk izturēties pret nabagiem kā potenciāliem noziedzniekiem ar pastiprinātiem drošības pasākumiem.

*https://www.facebook.com/perbrangus/
https://gyvenimasperbrangus.net/


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?