Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-11-25 12:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
runājot par ērkšķiem vēl, mani fascinē tā сборная солянка, ar kuras palīdzību viņas cenšas rehabilitēt. te i kustību terapija, i psihu terapeiti nāk ciemos, i karjeras konsultanti. darba pārrunu imitācija, btw, bija vienīgais brīdis, pie kura gandrīz apraudājos, totāli netipiski sev. principā ar šo momentu šovu varētu sākt un beigt. lūk, kā lai kāds no malas iestāsta cilvēkam, ka viņam ir a) jāgrib sevi uzturēt as in apmierināt savas pamatvajadzības un b) jāatrod ar realitāti sastatāmi veidi, kā to izdarīt? un vai tas vispār ir iespējams?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2017-11-25 16:57 (saite)
Nē, no malas neviens iestāstīt citam neko nevar un arī nevajadzētu. Augstākais (un arī labākais), ko var izdarīt un kas tomēr uz cilvēkiem strādā jau kopš agras bērnības un kas ir visu "psihu terapijas" metodes pamatā – sarunu/piemēra ceļā mudināt indivīdu pašu nonākt pie šīm atziņām. Ja viņam pietiek resursu. Ne visiem pietiek.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-25 18:34 (saite)
šis ir labs points. then again, resursi no debesīm nekrīt, iedot tos kādam arī nav iespējams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-11-25 19:56 (saite)
Parasti rūpēties par sevi un savām vajadzībām iemāca vecāki. Bet ja viņi ir draņķīgs piemērs, tad, jā, nezinu, baigā laimes spēle vēlāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-26 09:50 (saite)
ē, ar teoriju, ka vecāki ieprogrammē bērnišam visu dzīvi - eto ņe ko mņe. cibā ir dzirdīgākas ausis :)

ja vecāki ir slaisti, nav teikts, ka viņu bērns būs slaists. ja vecāki ir brīnumjauki cilvēki, nav zvanīts, ka bērns nebūs padla.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-11-26 17:15 (saite)
Ja vecāki ir slaisti, manuprāt, stipri pieaug izredzes, ka sīkais var nesaskatīt nekur citur akurātākus piemērus un pārņemt vienīgo pieejamo modeli. Protams, PROTAMS, katrs gadījums ir individuāls, bet po mojemu tie, kuri nedzird un neapzinās savas vajadzības un ir ar karoti barojami, čo ta nenāk no ģimenēm, kur vecāki ne tikai prot par sevi parūpēties, bet arī adekvāti bērnam iemāca pašam droši un patstāvīgi rīkoties pasaulē. Un brīnumjaukiem vecākiem gan padlas nedzimst, sorry. Varbūt tādiem, kuri ar savu "jaukumu" brauc tajā grāvī, kur tas jau kļūst kaitīgs, tad jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-26 18:04 (saite)
es taču jau teicu- visām šīm teorijām cibā atradīsies dzirdīgākas ausis. vecāku loma ir krietni vien mazāka, nekā viņiem pašiem liktos vai gribētos. sorz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2017-11-26 21:52 (saite)
Pirmajam teikumam kaut cik piekrītu. Pārējiem nepiekrītu nemaz. Zinu ģimeni, kurā ir pilnīgi normāli, forši vecāki, no četriem bērniem trīs tieši tāpat normāli, forši, bet viens - pilnīgs padla. Un nu nav tur bijusi būtiski atšķirīga audzināšana. Lai arī saprotu, ka Tu runā vairāk par tendencēm, pieļaujot novirzes individuālos gadījumos, man zināmo cilvēku lokā neesmu novērojusi šādu tendenci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?