Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-07-17 08:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tā kā ar pretenzijām uz hausu te esmu tikai es, nevis LIC darbinieki, turpmākā darbība ir iepauzēta, kamēr analīzes ir labas (nu kā labas - GGT joprojām pāsniedz normu reizes 5-6, bet vismaz ne 200, pārējie aknu marķieri patiešām ir normā, pirmo reizi pa ļooooti ilgu laiku). saistību ar aknām pārliecinoši pierāda arī tas, ka galva nav apdauzīta kopš marta beigām, bet balsis nav uzrunājušas kopš maija sākuma. citi krīzes simptomi vēl joprojām šad un tad atnāk, bet daudz vieglākā formā.
ja Kaut Kas notiks vai atkal uzpeldēs analīzēs, būs biopsija. no vienas puses, man ļoti negribas šo Kaut Ko, no otras - man ļoti gribas iedurt to adatu un palūrēt, vai nav hemosideroze :> kas interesanti, uz porfīriju savādāk LIC nepārbauda. vai ģimenē ir bijušas porfīriskas parādības? da kā lai tagad uzzina, ja viņi visi miruši pāragros vecumos.

m. atgādināja man, ka visu 2007. gadu vasaru cieta no restless leg syndrome (klasika kā pēc vikipēdijas). patiešām, biju pilnīgi to aizmirsusi, lai gan visu vasaru pavadīju kā zombijs no regulārās neizgulēšanās (laikam tāpēc arī aizmirsu). tas var nebūt saistīts vispār ne ar ko (vismaz pusē RLS gadījumu nekādas saslimšanas nekonstatē), taču var būt arī sākumsimptoms čupai stāvokļu, tai skaitā manai mīļotajai porfīrijai. plus, internets uzrāda kaudzi ar cilvēkiem, kuriem gadu-divus pēc RLS parādīšanās diagnosticēja autoimūno hepatītu vai citu interesantu aknu kaiti.

porfīrija izskaidrotu arī to, kāpēc lēkmju encefolāptsko dabu neapstiprina ne encefalogramma (ok, nekad nav taisīta tieši pie pašām epizodēm), ne rokraksta tests (mans ģeniālais atradums - katru dienu uzraksti pa vienai un tai pašai frāzei. rokraksta pārmaiņas liecina par tuvojošos lēkmi). porfīrija ir saistīta ar gļukiem hēma sintēzē, ne amonjaka uzkrāšanos, attiecīgi, neviens no šiem testiem to uzrādīt nevar.

PRET porfīrijas iespējamību liecina tas, ka uzlabojumi iet rokrokā ar svara samazināšanos (porfīrijas slimniekiem, gluži otrādi, iesaka uzbaroties*), taču PAR - fakts, ka stāvoklis uzlabojas kopš brīža, kad ogļhidrātu daļa ēdienkartē ir strauji palielinājusies (neizbēgami pie veg).
*http://porphyriaforum.ru/lechenie/profilaktika-pristupov-ostroj-peremezhayushhejsya-porfirii/

enīvei, glikozes pulveris maksā kapeikas un vajadzības gadījumā var izmēģināt arī to.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?