zimbabve ([info]zimbabve) rakstīja,
Mani arī pārsteidza, salīdzināju ar Portugāli un to nu gan atceros, ka par pārtiku 100% maksāju mazāk nekā LV (salīdzinot Rimi cenas ar viņu populāro lielveikalu cenām, pērkot aptuveni tās pašas kategorijas produktus)

Papētot sīkāk atsevišķas sadaļas, šķiet, ka varētu būt neprecīzi aprēķini par LV, piemēram:

1 box of 32 tampons (Tampax, OB, ...) Latvijai norādīts Ls 2.53, bet, cik atceros, tā ir parastā cena 16 OB tamponu pakai. 32 tamponu paka aptiekās maksā ap 4Ls.

Medicine against cold for 6 days (Frenadol, Coldrex, ...) Latvijai norādīts Ls 3
Pils aptiekā Coldrex tablešu paciņa maksā 2.94. Iekšā ir 12 tabletes. Norādīts, ka jālieto 1-2 tabletes ik pēc 4-6 stundām, maksimālā deva dienā 8 tabletes, tā ka ar to vienu paciņu visas 6 dienas droši vien neizvilks arī pie patēriņa, kas nesasniedz maksimālās 8 tabletes dienā. Tas pats sanāk arī ar Coldrex pulveriem, iepakojumā par 4,97 ir 10 maisiņi, 24 stundu laikā drīkst izlietot 5. Pat, ja lieto krietni mazāk, 6 dienām nu nekādi nesanāk ar 3 latiem izvilkt.

500 gr (16 oz.) of local cheese - Latvijai par 0,5 kg norādītā cena ir 1,96, man gan liekas, ka cena par populārāko zīmolu Krievijas vai Holandes siera kilogramu parasti ir ap 5Ls, nevis 4, bet varbūt arī kļūdos.

Transports (monthly ticket) - par 21 Ls sanāk e-talons tikai darba dienām vienam transportlīdzeklim, nez, vai tā ir biļete, kas bija domāta mājaslapā. Reālā mēneša cena, iekļaujot visus transportus, būtu 45.90.

40 inch flatscreen: paskatoties te: http://www.xnet.lv/index.php?menuid=128&mini=5&kas=LCD+televizori vai http://www.xnet.lv/index.php?menuid=1800&mini=5&kas=LED+televizori, minētā 357Ls cena ir teju zemākā iespējamā, nez, vai nebūtu pareizāk ņemt rādītāju, kas ir tuvāk vidējam.

Man šķiet, ka varētu būt atsevišķās kategorijās ievadītas cenas kaut kādu akciju vai lēto veikalu gadījumā, bet lapā ir tieši norādīts, ka vajadzīgas cenas parastajos veikalos, teiksim, Rimi un kaut kādi populārākie internetveikali tehnikai (ja tehniku skatītu lielveikalos, tad cenas vispār būtu pavisam citas). Un varētu būt, ka ar šitādām it kā sīkām atšķirībām mainās arī viss kopskats.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?