Friends

About Friends

Oct. 24th, 2014 @ 09:41 am
[info]garamgajejs
Barbican brutālisma labirintos vakar izskanēja Bruknera 8., kas Haitinka vadībā sasniedza 19.gs romantisma muzikālos augstumus. Transcendentāli!

Oct. 24th, 2014 @ 10:22 am
[info]watt
Pie jautājuma, ka varētu strādāt (neiet pensijā) līdz pat nāvei.

"I have a hard time recognizing that I’m 84, almost 85. I’m in complete denial, which I think is extremely useful. Of course from time to time I allow myself to be aware of it, but it’s not something that I dwell on. I like working. I work very intensely."
"my friends are either dead or are still working."

+papildus

"scientists [...] looked at more than 4,000 subjects over two decades and found that men who were bald when they joined the study were more likely to develop prostate cancer than men who kept their hair. The researchers couldn’t be sure what explained the link, though they suspected that androgens (male hormones including testosterone) could be affecting both scalp and prostate. Langer had another theory: “Baldness is a cue for old age,” she says. “Therefore, men who go bald early in life may perceive themselves as older and may consequently be expected to age more quickly.” And those expectations may actually lead them to experience the effects of aging."

To prieku!Oct. 24th, 2014 @ 09:54 am
[info]kautskis
Cik skaists laiks šodien un vakar patrāpījies! Ej no rīta uz darbu, vakarā no viņa, un dvēsele gavilē.

Man riebjas lielpilsētas, un, lai kā jūs ar sprauslātu, phe, kas ta nu tā par lielpilsētu — Rīga tomēr ir lielpilsēta. Es Rīgā dzīvoju tikai un vienīgi naudas dēļ, ja man te nebūtu jāstrādā, es te nedzīvotu (un kad man te nebija jāstrādā, es te nedzīvoju). Esat redzējuši Koyaanisqatsi? Ja neesat, noskatieties, tur ir lieliski pastāstīts, kāpēc man nepatīk lielpilsētas. Vispār tāpat noskatieties, brīnišķīga filma. Dzīve lielpilsētā ir dzīve ārpus līdzsvara, dzīve, kas pieprasa citu dzīves veidu. Viņā ir šausmīgi maz tādu lietu, kas atgādina, ka mēs vispār esam dabas sastāvdaļa — un tā mēs varam aizdomāties līdz tādām muļķībām, ka mēs spējam pakļaut dabu vai (kas īpaši uzjautrina) ka mums jāglābj Māte Zeme. Mums Māte Zeme nav jāglābj, zemei viss būs bumbās, mums jārūpējas, lai mēs uz viņas varētu dzīvot. Ja mēs esam pieraduši, ka visām dabas īpatnībām vienīgā atbilde ir — nolīdzināt, normālizēt, kondicionēt, pielāgot savam standartam, — tad mums var rasties tāds muļķīgs priekšstats, ka mēs tā varēsim mūžam. Ne vella, dārgie draugi, tas (kā mēs, finansisti, sakām, ha) svārstību koridors, kuŗā mēs varam lietas pabīdīt, ir gauži niecīgs. Protams, tajā koridorā mēs varam darboties un to arī vajag, bet nevajag sadomāties, ka viņš ir bezgala plašs.

Lūk, un tieši tādēļ šis laiks ir tik burvīgs! Šāds negaidīts aukstums atgādina, ka arī Rīga ir uz zemes, nevis kaut kādā mākslīgā mikrokosmā. Ja tu izej no mājas, aiztusnies līdz mašīnai, pusstundu nosēdi korķī (jo visi pārējie arī šādā laikā brauc ar mašīnām) un pēc tam aizvelies no mašīnas līdz darbam, tev tiešām šķiet, ka ir bezgala auksts. Bet tad, ja tu ej ar kājām, jau pēc kāda pusotra kilometra paliek pat ļoti silts, tu vari priecāties par saulaino laiku, sajust patīkami nekondicionētu gaisu uz savas sejas un, ja tā ir piektdiena, berzēt rokas priecīgā priekšnojautā, ka jau rīt tevi atkal sveiks meži, purvi, Gaujmala un piecdesmit zaļā nokrāsas.

Oct. 24th, 2014 @ 08:50 am
[info]dienasgramata
DELFI. "Tiks strādāts pie tā, lai tiem cilvēkiem, kas nonākuši grūtībās, maksimāli atvieglotu dzīvi, bet tik tālu, cik tas ir iespējams," uzsver arhibīskaps.

Oct. 23rd, 2014 @ 08:50 pm
[info]huinja





jurista konsultācijaOct. 23rd, 2014 @ 09:09 pm
[info]hederas_sieva, posting in [info]pajautaa
Saprotu, ka tas gan maksā milzu naudu, bet vajadzētu tomēr vienu prātīgu cilvēku, kas palīdzētu saprast neskaidrības ar darbu.
Jau iepriekš - PALDIES!!!

520. Ģenētiskās pārdomasOct. 23rd, 2014 @ 06:35 pm
[info]mazaa_maasa
Y hromosoma zināmā mērā ir deģenerēta X hromosoma, kas liek domāt, ka sievišķais dzimums bija pirmais un vīrišķais radās X hromosomas mutāciju ceļā.
Ja to saliktu ar bībeli vienā rindkopā, tad sanāk, ka Ādamam jābūt radītam no Ievas, un Dievam jābūt sievietei..

((((o)))))))))))))Oct. 23rd, 2014 @ 04:49 pm
[info]ingmars
A. G. Cook is 23 years old.

Oct. 23rd, 2014 @ 03:35 pm
[info]french_mime, posting in [info]pajautaa
Kāds/a no jums ir rakstījis/usi akadēmisko CV? Cik garam tam aptuveni jābūt, un cik vārdos apmēram jāpastāsta par savām research interests & skills? Cik lapas būtu nepiedienīgi garš akadēmiskais CV?

the best dayOct. 23rd, 2014 @ 02:36 pm
[info]neoplasm
pēc darba mājās nācu morāli sagrauta, nebija pat spēka iztriekt to mazo prosekō, pa taisno izplājos ķisenos un aizmigu ar pirkstu grāmatā kā grāmatzīmi. bet no more, esmu svabada no darba važām, mana dvēs'le priekā gavilē un ar dziesmu sveic jaunatgūto brīvību blāblāblā, karoč, ēē meklēju darbu atkal. bet tas viss ir nieki, jo darba virtuvē nopizģīju pāris grāmatas. kad ņēmu viņas lasīt, man vēl nebija zināms nākotnes razklads un es vēl nezināju, ka skaitīšos viņas nozagusi, bet te nu es esmu - ar lielisku gillian flynn grāmatu dark places, kas pagaidām vēl šķiet krietnu strēķi aizraujošāka par viņas nu jau uz ekrāniem iznākušo gone girl. varbūt dark places holivudai likusies par asiņainu khehe. un otra ir kortnijas lovas biogrāfija ar foršām vecām krāsainām fočenēm [nezināju, ka viņa savulaik taizemē dejojusi striptīzu, bet vualā, ir pierādījumi]. vēl taj' plauktā bija praktiski viss no stīvena kinga un viena no moriseja biogrāfijām, iespējams, autō, bet man somā nebija tik daudz vietas un es negribēja būt pārāk uzkrītoša. es pat nesaprotu, kā viņas tur taj' virtuvē uzradās. ņemot vērā, ka viens no kolēģiem stīvenu kingu ļoti pārliecināti sauc par stefanu, man neticās, ka kāds viņas ir arī lasījis. to bring it to the next level, es kolēģim teicu, ka pareizi ir stefans kindžs un visa virtuve ņirdza.

enīvej, no darba vakar aizgāju un atguvu that skip in my step, priecīgi aizskrēju uz sarunāto randiņu vienā pavisam zolīdā aģentūrā. viņi prasa character reference no kāda, kas jūkejā mani pazīst jau dažu labu gadu un man nav neviena tāda cilvēka. un tas, ka mani te neviens nepazīst, laikam arī viņiem izklausās pēc ne pārāk spoža ievada manai neesošajai character reference'i. un es saprotu, ka darbatirgū nav liela pieprasījuma pēc zaļmatainiem cilvēkiem, bet pie sevis klusiņām man pašai ir savi aizspriedumi pret darbavietām, kuras piš sveši matu sakārtojumi. mani mati ir vienmēr tīri un smaržīgi un ar to vajadzētu pietikt. un visas tās aģentūru cacas, kas visas ir vienādas kā no kāda šausmīgi garlaicīga konveijera, man šķiet tukšas condescending aitas. mani vienkārši, un es nezinu kāpēc, bet apbēdina šī apzinātā tiekšanās pēc kaut kādas normalitātes. un es nerunāju par matiem, mati ir pofig, es viņus varu nodzīt vai nokrāsot, vienalga. man ir bēda par to, ka viņas ar saviem aizspriedumiem liek man ražot pašai savus, jo mani aizspriedumi droška ir vēl drūmāki nekā viņējie.
Current Mood: saguris
Current Music: Kontakte [skaists krievu postroks]

svarīga informācija visiem Franča majonēzes cienītājiemOct. 23rd, 2014 @ 03:42 pm
[info]ingmars


Vienam no Latvijas vecākajiem un mīlētākajiem zīmoliem – Pavāram Francim, kas nu jau 19 gadus attēlots uz iepakojuma no dabiskajām izejvielām, bez ģenētiski modificētām piedevām un konservantiem Latvijā ražotās Provansas majonēzes, – nesen radies atdarinātājs. Tas ir Igaunijas uzņēmums “Polven Foods”, kas jau vairākas nedēļas “Rimi” un “Supernetto” veikalos Franča klasiskajai Provansas majonēzei ļoti līdzīgā iepakojumā pārdod produktu ar atšķirīgām sastāvdaļām, atšķirīgām īpašībām un atšķirīgu garšu.

Oct. 23rd, 2014 @ 03:46 pm
[info]daarta, posting in [info]pajautaa
kādās kafejnīcās / ne-kultūras-namu izklaides vietās ārpus Rīgas mēdz notikt koncerti vai citi kultūras pasākumi?

Terminoloģijas jautājums IIIOct. 23rd, 2014 @ 03:50 pm
[info]kautskis
Nopietni, dīzeļdegviela ir solāreļļa?! Kāpēc, kā-sasodīts-pēc mēs to saucam par dīzeļdegvielu, ja ir pieejams tik neticami skaists nosaukums kā solāreļļa?!

Dīzelis, nu, kā tas izklausās. Brauc ar dīzeli, un tev šķiet, ka blakus piesēdies kaut kāds bavāriešu motoru skrūvētājs ādas biksēs un ar eļļu nošķiestā rūtainā kreklā, sēž tur, gremo savus veisvurstus un piedzeŗ duļķainu alu. Bet solāreļļa! Brauc ar solāreļļu, un saulīte virs tava ceļa nenoriet. Solāreļļa, tas ir skaisti, zaļi un labskanīgi.

Kur skatās degvielas tirgotāju mērkaķinga departamenti?!

Note to selfOct. 23rd, 2014 @ 03:15 pm
[info]kautskis
Izrādās, Cibai olbaltums šķiet daudz apspriežamāks tēmats par geju pastmarkām. Nēnu taisnība jau ir, Cibā ir pilns ar cepšanas entuziastēm, savukārt varavīksnes karogu nes retais.

Oct. 23rd, 2014 @ 12:36 pm
[info]artis
"Zuckerberg’s proficiency would appear to be the positive result of one of his annual self-improvement challenges. Every year, Zuckerberg picks a skill or a goal to pursue with extreme focus. This year, the plan was to write one thoughtful thank-you note every day. In 2010, his aim was to learn Mandarin."

Yea..setting up goals: seems to work

Oct. 23rd, 2014 @ 11:36 am
[info]garamgajejs
Open Access - http://gms.sg/wileyopenaccess/

Parunāsim vēl par pārtikuOct. 23rd, 2014 @ 12:19 pm
[info]kautskis
Man laikam jāpārvācas uz Amuriku, es tur varētu taisīt karjēru, nolikdams Amuriku. Ir taču starp amurikāņiem tāda sevi nīstošu ļaužu grupa, kas ļoti uzjautrinās, kad ļaudis ar ārzemniecisku akcentu stāsta, kādi viņi ir lohi.

Lūk, mani bezjēgā tracina šitas te amurikāņu paradums gaļu saukt par "proteīnu". Tādā domāšanā ir kaut kas dziļi pretdabisks un nepareizs, šāds nosaukums jau pašā saknē nokauj tādas veltas cerības, ka tavā "proteīnā" varētu būt kaut kāda garša. Amurikāņi neiet pusdienās un neēd gaļu, viņi ietur maltīti un ievada savā organismā proteīnu. Jo, kā zināms, amurikāņi ir taisni vai apsēsti ar veselīgu pārtiku, viņi it rūpīgi sarēķina, lai viņu maltītēs visas uzturvielas būtu pareizās proporcijās. Godvārds, katrreiz, kad man pusdienu ēstuvē Delīrio apjautājas, un kādu gaļiņu klāt, esmu gatavs sajūsmā spiegt par to, ka runāju valodā, kuŗā ir gan pāķiski zemnieciskais tiešums, gan pamazināmās formas.

Bet kāpēc es par to, ne jau tāpēc, ka mani Amurika pēkšņi būtu sākusi pārmēru interesēt (tas ir, tfu, protams, es, kā īstam liberastam pienākas, piecreiz dienā pielūdzu Amuriku, pavērsies ar seju Baltā nama virzienā, bet tas tā). Lūk, vakar, pirkdams pārtiku manā Iemīļotajā Lielveikalā, pamanīju, ka tur uzradušās — tadāāāāā! — proteīna kanniņas!

Jā, uzņēmums Balticovo sācis arī mazumtirdzniecībā tirgot no olām izdauzītu un atdalītu olu baltumu baltās sterila paskata kanniņās. Tās kanniņas izskatās pēc visa kā, tikai ne pārtikas iepakojuma. Tādās varētu liet motoreļļu, ķīmikālijas (Ilford savulaik melnbalto filmu attīstītājus šitādās kanniņās lēja, tikai mazākās) un vēl kaut kādus industriālos šķidrumus. Tomēr pārtikai mums patīk, ja iepakojums piesola ēdienu, nevis, ziniet, proteīnu un citas uzturvielas. Mums gribas, lai uz iepakojuma ir lauku sēta, vista un dzīvnieki, kas reklamē paši savu apēšanu. Labi, mēs esam gatavi samierināties ar gana atturīgu dizainu, bet tikai tad, ja mēs pie tāda iepakojuma esam pieraduši. Mēs varam ķeksēt laukā ievārījumu no burciņas, uz kuŗas uzlīmēta tik vien kā balta etiķete ar melnu uzrakstu. Bet, ja jūs mums gribat iesmērēt ievārījumu plastmasas vanniņā, jums uz vāka jāuzzīmē attiecīgie augļi vai tradicionālā ģimene (kas, kā zināms, sastāv no mātes, tēva, meitas un dēla), kas ar pārdabisku laimi sejā stumj mutē brangas baltmaizes ņukas, jo dāsni apziestas ar attiecīgo ievārījumu. Balta vanniņa ar melnu uzrakstu "Ievārījums, bitches!" nederēs, mēs neesam tā raduši.

Ko Balticovo? Viņi savu proteīnu iepako motoreļļas kanniņā bez rokturīša (un pārtikas kanniņām ir rokturīši!) un virsū uzliek tik vien kā sasistu olu. Sasistu olu ar visu dzeltānumu, lai gan kanniņā dzeltānuma nav! Nēnēnē, jūs mums te pārdodat pavisam jaunu produktu pavisam jaunā iepakojumā, tad vismaz uz etiķetes uzlieciet kaut ko tuvu un pazīstamu. Bezē kūkas, kultūristus (tas taču, galu galā, ir olbaltums) vai, vēl labāk, kultūristus, kas ēd bezē kūkas. Tā, lai mums būtu skaidrs, ko ar to var izdarīt.

Paldies, ar to mūsu nelielo apskatu "Pārdod kopā ar Kautski!" mēs beidzam. Ja jums interesē, esmu pieejams kopīraitinga pakalpojumiem, nē, nopietni, tas man tāds vaļasprieks. Vieni brīvajā kolekcionē markas, citi osta līmi, es rakstu mērkaķinga huiņu.

Oct. 23rd, 2014 @ 10:26 am
[info]dienasgramata
KASJAUNS. Slavenais anekdošu varonis belašs, ko padomju laikā ieskrietuvēs varēja nopirkt par 22 kapeikām, patiesībā ir garda un sātīga uzkoda.

Oh noes!!!Oct. 23rd, 2014 @ 10:09 am
[info]kautskis
Protams, ebola ir kaut kas tāds, kas notiek tāltālās trešās pasaules valstīs ar melniem cilvēkiem un uz mums neattiecas, vismaz tik ilgi, kamēr kaut kādi baltās rases nodevēji uz turieni neaizbrauc, nesaķeŗ ebolu un neaplaiž ar to arī mūs. Bet nē, izrādās, Āfrikā ļaudis dara arī citas lietas, ne tikai mirst. Izrādās, ļaudis Āfrikā piegādā pirmajai pasaulei koloniālpreces, piemēram, kakao, un no kakao taisa šokolādi. Un, ko domājies, kakao cenas ir pacēlušās par 23%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu! Tātad šokolāde kļūs dārgāka!!!

Lai gan varbūt nav tik slikti. Kā zināms, pilnīgi visi Eirozonā tagad iespringst par to, ka mums ir gaužāmgauži zema inflācija, tik gauži, ka deflācija tepat ar roku aizsniedzama. Tagad rudens plosās pilnā sparā, drīz ziema, cerams, ka eiropieši un eiropietes kliedēs sezonālās skumjas ar pastiprinātu dārgākās šokolādes graušanu, tā palielinot pieprasījumu pēc arvien dārgākā kakao un dzenot inflāciju uz augšu. Savā ziņā tas pat ir viņu pienākums, kā Eiropas patriotiem un vienkārši kā iejūtīgiem cilvēkiem.

Oct. 23rd, 2014 @ 08:57 am
[info]dienasgramata
DELFI. Noslēdzies konkurss par iespēju laimēt pastas pagatavošanas komplektu.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba