Pateicoties pandēmijai esmu iemanījusies psšvaldības/valsts izsniegtos skolas tušonus pagatavot katru reizi citādi un ar visu sirdi un dvēsli. Mājas gaļēdāji laiku pa laikam jau interesējas, kad atkal būs tas Garšīgais Skolas Stūķis, un kas šoreiz būs klāt.
Jāsāk domāt pr meistarklasi.
Ar kaperiem vēl nav bijis. Apsveru, apsveru.
Jāsāk domāt pr meistarklasi.
Ar kaperiem vēl nav bijis. Apsveru, apsveru.
Nu kā, piemēram, apcep burkānus, met sautēties mazā ūdens daudzumā kopā ar kartupeļiem, sīpolu pieliek, var ceptu, var neceptu. Ķiploku piespiež. Varbūt ir baklažāni? Tos arī turpat. Vienreiz bija saldētie zaļie zirņi. Varbūt kādam puravi garšo, tos beigās pieliek.
Kad viss jau jūk laukā, piejauc tušonu. Garšvielas saber, kas pa rokai. Sāli, piparus, naža galu cukura. Sojas mērce, teriaki mērce, viss der. Ar romiešu ķimenēm bija kruta. Var ar parastajām. Var ar masala maisījumiem. Ir tādas garšvielas plovam bez sāls, Twins vai Valežš, tās ir ideālas, ja garšo kumīns.
Var konservētus tomātus piejaukt. Vai tomātu mērču paliekas no burkām. (Mums parasti ir 4 dažādas tomātu mērces).
Tie tušoni ir gandrīz bez garšvielām. Katrs var saburt šite Džeimija Olivera ēdienu. :)
Noteikti var makaronu mērci no šiem uztaisīt. Man jau nagi niez!
es nekad neesmu kaperus apsvērusi ārpus zivīm.