Božena Chodunska

kur palicis sociālais taisnīgums 2

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

kur palicis sociālais taisnīgums 2

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lielākoties visi zina maziedarbīgās sociālās reklāmas, kas aicina pirkt sociāli atbildīgi iegūtus banānus un ētisku šokolādi, tajā pašā laikā aicinot neiegādāties sociāli bezatbildīgi iegūtos banānus un šokolādi. Šajos plakātos parasti attēloti mazlaimīgi bērni no trešajām pasaules valstīm un nostrādājušies vīrieši un sievietes no apmēram tām pašām vietām.
Visiem žēl šo sazinkuru vietu vīriešu un sieviešu. Un bērnu.
Bet! Paraudzīsimies tak apkārt!
Rēķinus par mizkastes* izvešanu mums atsūta pārstrādājušies grāmatveži no visādām mizkastu firmām, un, pat, ja tas ir automātiski piedzemdināts rēķins, to droši vien ģenerējis pārstrādājies programmētājs ar uzsēdētiem hemoroīdiem (nav ko smieties, tā ir briesmīga padarīšana). Bail iedomāties, ko izcietušies visi jaunizceptie personu datu aizsardzības speciālisti, kuri sacerējuši kalambūrus un oksimoronus par jūsu personu datu nodošanu vai nenodošanu un visas primātuma, atvainojiet, privātuma polītikas,informētību par kurām jums jāapstiprina, ja gribat, lai jums izved šito te pašu mizkasti. Cik nelaimīgu juristu nav naktīs raudājuši uz čupas dokumentu, kuros apdaiņotas direktīvu prasības un patērētāju tiesības, un represijas, kas iestāsies, ja jūsu uzņēmums gadienā nejauši kaut ko pārdos, vai nedod dies, nopirks no Vānes pagastā reģistrētas firmas, kas papildu kārklu mizu maukšanai tik pat nejauši sadarbojusies ar Ziemeļkorejas bebru audzētājiem.
Jānulūk! Ja nu mums kas pietrūkst, tad sociālās reklāmas šī bezjēgā nostrādinātā biroja planktona aizsardzībai.
Pircēj! Ieskaties acīs nelaimīgajam personu datu aizsardzības speciālistam un ātrāk spied pogu Piekrītu!

* Par mizkasti. Vienīgais pieklājīgais skaidrojums miskastes vārda izcelsmei ir Mizu Kaste. Tāpēc uzstāju, ka pareizi ir mizkaste jeb mizene.
Powered by Sviesta Ciba