Božena Chodunska

Tā nu 'viš i...

Name
Božena Chodunska

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mūsu daudzīvokļu mājai t.sk., bet ne tikai, dzīvoklī, kurā mītu es, ir kāds baiss noslēpums. Jau sen gribēju pastāstīt.
Laiku pa laikam nez no kurienes atskan tāda dīvaina dūkoņa (nē, tā nav urbšana, plūgšu atzīmēt!). It kā dūktu sienā, it kā manā galvā. Apmēram kā pārslogots elektrības skaiītājs vai pārkarsuša datora ventilators.
Es, protams, nodomāju, ka vaina ir manā galvā. Es vispār diezgan bieži domāju, ka visas nejēdzības izraisu es, tomēr uzskatīt sevi par globālās sasilšanas ekskluzīvu avotu ir visai liela augstprātība, jo vēl taču ir arī amerikāņi un žīdmasoni.
Pie tam izrādās, ka arī citi to dzird. Tai skaitā kaimiņiene aiz sienas, ugunsdzēsēja sieva. Dažkārt dūc pamatīgi, visvairāk meiteņu istabā (meiteņu istaba nav dāmu tualete, bet gan patiešām meiteņu istaba). Dūc gan dienā, gan naktī, bet ne nemitīgi. Pašlaik, piemēram, nedūc. Nē, atvainojos, atkal dūc.
Pēc tam kad atmetu domu par psihofizioloģisko galvas dūkšanu, sāku vainot kaimiņus, visvairāk Ostapu, kuri dzīvo virs manis un ir aizdomīgs. Aizdomīgs tādā ziņā, ka varbūt viņam ir gaisa kondicionieris vai varbūt kandžas aparāts darbībā, taču Ostaps pilnībā noliedza savu dalību dūkšanā, sakot, ka viņam arī tā traucē un viņa sievai arī, un bērns, tas vispār nevar naktīs gulēt. Un viņš saukšot Ekspertu, lai pārbauda, kas dūc. Jo neviens kaimiņš neatzīstas.
Eksperts nav redzēts, tāpat pats Ostaps jau kādu laiku, bet papus pastāstīja, ka pirms daudziem gadiem ir dzirdējis, ka šitādās te mājās troksni varot radīt Fuko strāvas, t.i. tjipa indukcijas virpuļstrāvas. Iešu lasīt par Fuko strāvām, kur viņas te var rasties. Nupat dūc, starp citu, pretīgi.
Arī tu, manu mazo draudziņ, ja esi sacepies par dūkšanu dzīvoklī un domā, ka dūc tavā galvā, nomierinies un atceries, ka tās var būt tikai parastas Fuko strāvas!
UPD. Un beidza dūkt!
Powered by Sviesta Ciba