blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18:54: Kur tik es neesmu bijusi, Rotko Daugavpilī, GORS Rēzeknē, Krāslavas un Dagdas baznīcas, Rūmenes muiža un Kukšu muiža.
Rūmenē skaisti kā debesīs, bet arī Kukšās, ziniet, ir ne par knapu. Ja Rūmenē gaiši un viegli, eleganti un izsmalcināti, katrs priekšmets savā vienīgi pareizajā un īstajā vietā, tīras virsmas un puķes aug tikai podos, tad Kukšās trakais saimnieks uz recepcijas galda starp tūrisma ceļvežiem aizmirst šlipsi un trauku dvieli, tumšie, restaurētie sienu gleznojumi no vienas vietas nokārti gleznām (labām, ļoti vērtīgām, kā arī sliktām un bezgaumīgām), milzīgs un resns suns saveltu spalvu vārtās pa persu tepiķiem, bet durvju spraugā galvu pabāž saimnieka 92 gadus vecā, mazītiņā un sirmā māmuļa garā baltā kreklā, palodzes nokrautas ar kristālu un 17. gadsimta sudrabu, un izbāztiem bebriem, bet no neskaitāmajiem skapjiem burtiski ārā veļas meisenes-šmeisenes porcelāni. Nekoptā dārzā mežonīgi zied pojenes un īrisi, bet turpat arī dobe, no kuras saimnieks izrauj redīsus, ko ar visiem lakstiem liek mums galdā. Saimnieks pats gatavo un vakariņās pasniedz Kandavā audzētu muflonu - drusku smird pēc kazas, bet tik maigu un mīkstu gaļu vēl mūžā nebiju baudījusi. Pēc vakariņām atgriežamies Rūmenē, pieticīgi esam izvēlējušies gulēšanai kalpu māju, kas gaumīgā un smalkā vienkāršībā ir miers un atpūta acīm pēc Kukšu pārmērībām un orģijām.

Upd. Man abās patika, ja kāds nesaprata.

Comments

[User Picture]
From:[info]up
Date:11. Jūnijs 2013 - 19:40
(Link)
Pēc Tava apraksta gribas uz turieni momentā
From:[info]dzeina
Date:11. Jūnijs 2013 - 22:37
(Link)
mhm, īpaši Kukšām
[User Picture]
From:[info]up
Date:11. Jūnijs 2013 - 22:40
(Link)
Gulēt man tur būtu bail. Ar bāskervilu suni
[User Picture]
From:[info]blond
Date:11. Jūnijs 2013 - 22:53
(Link)
nē, nē, tas suns ir kaut kāds labradors vai kas, paskaties pie Paula FB, nenormāli mīlīgs. vienīgi, es domāju, gultas Kukšos nebūtu tik labas, un kur nu vēl Rūmenes lieliskā gultas veļa, dvieļi un halāti no http://www.dwl.be/en/abeja-111.htm
Un, pamostoties, skati pa logiem, un ērtās vannas istabas
[User Picture]
From:[info]up
Date:11. Jūnijs 2013 - 23:52
(Link)
Manam dzīvesbiedram noteikti kukši ietu pie sirds vairāk, bet rūmenē, kam es noteikti dotu priekšroku, cik es atradu cenas, tomēr tā kā par dramatisku atpūtai lv
[User Picture]
From:[info]blond
Date:12. Jūnijs 2013 - 00:04
(Link)
nezinu, kur tu atradi cenas, bet viņi man ziņoja, ka no 500 EUR uz augšu :DD
es jau te kaut kur teicu - mums bija barteris (viena viņu nakts pret divām mūsējām), bija, protams, ļoti patīkami.
bet nu ir cilvēki, vietējie, kas brauc uz nedēļu ar ģimeni un paņem visu kalpu namu, piemēram, tas ir - trīs numurus.

bet es neko nevaru pārmest. jo, pirmkārt, tas primāri nav nekāds viesu nama bizness, bet ģimenes īpašums. un, pret šai īpašumā ieguldītajiem līdzekļiem, cenas, protams, ir adekvātas. viņi necer ar šo īpašumu pelnīt, bet negrib arī dot "apvazāt" par grašiem. kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]up
Date:12. Jūnijs 2013 - 09:53
(Link)
nu, jā, lētākais, ko es redzēju bija 350 ls par nakti. un, nē, es neapšaubu, ka tas ir to vērts, es tikai saku, ka pati par to maksāt nožņaugtos. ja kāds mani turp aizvestu romantiskā nedēļas nogalē, gan nežēlotos :) bet Kukši ir doable :)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:11. Jūnijs 2013 - 22:41
(Link)
labs ir komplektā.
From:[info]antons_v
Date:11. Jūnijs 2013 - 19:41
(Link)
Lieliski, sakārdināji. Gribas uz galvas mesties tajā kolorītā.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:11. Jūnijs 2013 - 19:41
(Link)
pēc apraksta man kļuva skaidrs, kāpēc mans ex-priekšnieks savu Krievijas augstākā līmeņa priekšniecību vienmēr veda izēsties un gulēt tikai un vienīgi uz Kukšu muižu.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:11. Jūnijs 2013 - 19:54
(Link)
Viņam ziemā katru nedēļas nogali esot mednieki - aristokrāti no Vācijas, Austrijas, Beļģijas - tagad viņš atjauno vēl vienu - kaut kādu saimniecības ēku speciāli viņiem.
[User Picture]
From:[info]mazeltov
Date:11. Jūnijs 2013 - 21:13
(Link)
Tā Kukšu muiža izklausās riktīgi labā!
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:11. Jūnijs 2013 - 22:50
(Link)
Izklausās fantastiski, būs jāpierunā draudziņš, lai aizved.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:11. Jūnijs 2013 - 22:55
(Link)
skatos, viņam (kukšos) lauku ceļotājā tās cenas ir dezgan augstas, bet rūmene vispār ļoti dārga. mums bija barteris. bet ar kukšiem, es domāju, var droši kaulēties, zvanot pašam saimniekam (viņa numurs ir viens no tiem, kas norādīti mājas lapā) - un uz rūmeni varbūt var sarunāt eksursiju.
[User Picture]
From:[info]simamura
Date:11. Jūnijs 2013 - 23:02
(Link)
Kur jūs Latgalē palikāt? Vai arī - tur bez nakšnošanas?
[User Picture]
From:[info]blond
Date:11. Jūnijs 2013 - 23:12
(Link)
Sventes muižā, tas ir pie Daugavpils, jo Andersons no kāda iepriekšējā brauciena atcerējās, ka tur ir laba kafija (kafija Rotko centra kafejnīcā bija dramatiska!). Nebija ne vainas. Divvietīga istabiņa 35 Ls (!!!), kur cenā iekļautas ļoti labas brokastis. Protams, tur nav nekā vēsturiska, viesu nams parastais, ar kiča elementiem pagalma pusē pie baseina, tomēr kā naktsmājas ļoti pieklājīgs un rekomendējams.
[User Picture]
From:[info]simamura
Date:11. Jūnijs 2013 - 23:45
(Link)
Paldies! Tas mums arī te šķita vienīgais variants prasītajam līmenim.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:11. Jūnijs 2013 - 23:58
(Link)
Vispār, vakariņu ēdienkarte priekš tādiem laukiem arī nebija peļama. Ar vīnu gan tā... gara vīnu karte, bet beigās izrādījās, ka pieejami tikai 3 sarkanvīni, katrs pa vienai pudelei, ko tad visus arī izdzērām (pēdējo nocēlām no deguna blakus galdiņam)
[User Picture]
From:[info]asteor
Date:12. Jūnijs 2013 - 17:31
(Link)
Ar to Kukšu saimnieku taa ir - kad vinjam veel bija Rigaa dzivoklis virs Ritinja Vincenta, tad man viesu guljamistabaa pie sienas daljeji aizdurvee, daljeji az aizkariem karajas originala Purvisha glezna. Kad noradiju, ka nav iisti cieniga vieta prieksh "Purvisha", vins piebaza degunu pie bildes, ilgi un uzmanigi to petija un tad teica: ja, shis ir Ists Purvitis. Bet man te koridora pret tualetes durvim ir veel viens, krietni lielaks un labaakaa gaismee... ;-)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:12. Jūnijs 2013 - 23:25
(Link)
:)
Powered by Sviesta Ciba