ķīniešu saldā cāļa-kukurūzas zupa :
Ņem vienu bio-eko-šmeko vistiņu, liek katlā, vāra kopā ar parastām vistas buljona garšvielām (burkāns, selerijas sakne, pētersīļa sakne, sīpols, ķiploks, lauru lapa, melnaie pipari).
Kad vistai gaļa sāk krist no kauliem, izzvejo nu buljona, saplucina drīksniņās (bez ādas). Buljonu izkāš.
Buljonam pievieno gana daudz svaga ingvera un svaigi spiestu ķiploku, drusku sojas mērces (tā, lai jūt mazliet sojas garšu), kādu tējkaroti sezama eļļas. Iebiezina ar kukurūzas cieti - kādas 2-3 tējkarotes uz litru buljona. Drīzāk 3 nekā 2. Iemaisa saplucināto vistas gaļu. Pievieno svaigu kukurūzu. Uzliek atpakaļ vārīties, kad sāk burbuļot, laiž iekšā sakultu olu (baltums ar dzeltenumu kopā) - tievā strūkliņā, visu laiku lēni maisot, apmēram no 15 cm augstuma. Dabū olu diegus. Visērtāk man to darīt, lejot olu gar čopstiku.
Pasniedz ar sagrieztiem zaļajiem lociņiem vai kinzu (man labāk patīk kinza), pārber svaigi maltus melnos piparus.
Ātrais variants: uzvāra vistu šķiņķīšus bez ādas, buljona vietā izmanto buljona kubikus vai ekstraktu, kukurūzu ņem no bundžas.
Lai gan tas neatbilst klasiskajam variantam, bet pieņemu, ka uz paģirām varētu likt klāt arī čilli.
Tags: ēšana
Ņem vienu bio-eko-šmeko vistiņu, liek katlā, vāra kopā ar parastām vistas buljona garšvielām (burkāns, selerijas sakne, pētersīļa sakne, sīpols, ķiploks, lauru lapa, melnaie pipari).
Kad vistai gaļa sāk krist no kauliem, izzvejo nu buljona, saplucina drīksniņās (bez ādas). Buljonu izkāš.
Buljonam pievieno gana daudz svaga ingvera un svaigi spiestu ķiploku, drusku sojas mērces (tā, lai jūt mazliet sojas garšu), kādu tējkaroti sezama eļļas. Iebiezina ar kukurūzas cieti - kādas 2-3 tējkarotes uz litru buljona. Drīzāk 3 nekā 2. Iemaisa saplucināto vistas gaļu. Pievieno svaigu kukurūzu. Uzliek atpakaļ vārīties, kad sāk burbuļot, laiž iekšā sakultu olu (baltums ar dzeltenumu kopā) - tievā strūkliņā, visu laiku lēni maisot, apmēram no 15 cm augstuma. Dabū olu diegus. Visērtāk man to darīt, lejot olu gar čopstiku.
Pasniedz ar sagrieztiem zaļajiem lociņiem vai kinzu (man labāk patīk kinza), pārber svaigi maltus melnos piparus.
Ātrais variants: uzvāra vistu šķiņķīšus bez ādas, buljona vietā izmanto buljona kubikus vai ekstraktu, kukurūzu ņem no bundžas.
Lai gan tas neatbilst klasiskajam variantam, bet pieņemu, ka uz paģirām varētu likt klāt arī čilli.
Tags: ēšana
Comments
oi, pat neatceros... Stockman? Garšvielu veikals "Avokado" uz Tērbatas ielas? Vispār jau nav nekāds retums. Ir grauzdēta un parasta, abas noder. Grauzdētajai izteiktāka garša.
(Reply to this) (Parent)
|
kinza eto naše vsjo.
(Reply to this) (Thread)