Bzzz

« previous entry | next entry »
Aug. 18., 2021 | 04:07 pm

Lielpilsētas dzīvokļa virtuvē ir pilns ar beigtām un pusbeigtām lapsenēm. Acīmredzot tās ielido pa atvērtām balkona durvīm iekšā, netiek ārā un mirst badā. Bet varbūt viņām gluži vienkārši ir dzīves beigas, būs man jāpalasa par lapseņu dzīves ilgumu un ciklu. Vārdu sakot,tā viņas tur guļ. Jā, jā, uzslaucīšu. bet vakar viena tāda pavisam vārga rāpoja pār manis nopirktām vīnogām, tik vārga, ka pat neattapa ēst. Es nokodu pusi un atlikušo piebāzu tai pie 'purna'. Un vēroju, kā viņa ēd. Ilgi. Tad izlaidu ārā. Vispār viņas itin glītas, viņa pat pēc ēšanas apslaucīja savas 'ūsiņas'.
Bet, jā, jāpalasa par viņu dzīves ciklu.
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {3}

_zirgs

(bez virsraksta)

from: [info]_zirgs
date: Aug. 18., 2021 - 04:24 pm
Link

Ezss mums šo reiz skaidroja: “Bizarrely, adult wasps cannot digest the food they catch because their gut is so constricted by their thin “wasp waists”. Instead the workers chew up the prey and feed it to the larvae. In return the larvae produce a sugar rich spit that the workers can drink.

Social wasps only really become a nuisance in late summer. At this time there are no larvae left to feed so instead of hunting for prey the workers turn their attention to sugar (nectar and your picnic).”

Atbildēt | Diskusija


Bļanna Baklažanna

(bez virsraksta)

from: [info]bljanna
date: Aug. 18., 2021 - 04:58 pm
Link

Jēzus, cik interesanti. Es nekad nebūtu domājusi, ka māte daba radītu tādu organismu, kas nespēj pats sevi nodrošināt ar pārtiku. Bet, nu, ok, viņiem ir back-up sistēma (kas gan acīmredzot nestrādā).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ʾāliph

(bez virsraksta)

from: [info]alefs
date: Aug. 18., 2021 - 05:46 pm
Link

Palika atmiņā, kā šo pašu izstāstīja BBC lapseņu video noslēgumā: "By the time they’re out and after your ice cream, they’re in the last throes of their life, which is only two weeks to a month long. Because when the queen has no more need for them they have to leave – confused, jobless, homeless, and desperate for a sugar fix."

Atbildēt | Iepriekšējais