padomi ikvienai dzīves situācijai

« previous entry | next entry »
Aug. 15., 2012 | 10:30 am
ēterā: Nick Cave - To Be By Your Side

Manā īpašumā ir nonākusi 1939. gadā izdota grāmatiņa "1000 zelta padomu namamātēm un katram pilsētā un uz laukiem". Padomi nudien zelta vērtē, rau, padalīšos ar dažiem, jo ticu, ka tieši šodien kādam tie var noderēt.

Piemēram, par šo vienādiņ esmu lauzījusi galvu:" Zāles traipiem papriekš uzziež drusku sviesta, tad izmazgā ar ziepēm verdošā ūdenī.

Cilindru, kas dabūjis lietu, atstāj, kamēr tas izžūst. Tad tīru, baltu drānu vairākkārt saliek rokas platumā un kādu laiku tura virs verdoša ūdens un apstrādā ar to cepuri kā ar suku.

Papirs kļūst nesadedzināms, ja to iemērc volframskābes sodas šķīdumā.

No vecas, sausas maizes pagatavo atspirdzinošu un slāpes remdinošu dzērienu ne tikai bērniem un slimniekiem, bet arī veseliem.

Kurmis tomēr vairāk der (!!!), nekā kaitē dārzam; tā pauguri jāizlīdzina.

Kaķus padzen, ja tos sabaida (pēkšņa ūdens glāze, bērnu pistole, sprāgstkorķi!); kaķi vēlāk izvairās no vietām, kur tie sabaidīti.

Zīdaiņu un mazbērnu iesnas ārstē, ja rūpējas par kārtīgu caureju un dod ceptas plūmes.

Atkarājušas ausis bērniem jau agri jānovērš; vislabāk ar pazīstamiem ausu sildītājiem, kurus uzmauca pa nakti. Vēlāk ir grūtāk novērst.

Acu skropstas kļūst mirdzošas, ja ar mazu, mīkstu suku tām uzklāj drusku krēma un sasukā (augšējās skropstas augšup, apakšējās lejup).

Ja aizkari deg, tad uguns ātri nodzēšama ar slapju slotu.

Atlas- un brokatkurpes tīra ar putriņu, ko samaisa no benzina un magnezija."
Tags:

Link | piemet pagali! | Add to Memories


Comments {4}

Božena Chodunska

(bez virsraksta)

from: [info]bozena
date: Aug. 15., 2012 - 11:33 am
Link

Viņu rīcībā esošā informācija būs mazliet novecojusi. Varbūt 1939. gadā kaķi vēlāk izvairījās no vietām, kur tie sabaidīti, taču ne 2012. gadā. Baidīts vai nebaidīts, kaķis atkal ir klātu. :)

Atminējos arī izrakstu no kura tur gada "Zelta mājas grāmatas", kur iekš sadaļas "Kā to noslīkušu atdzīvināt "bija ieteikt apsmērēt pūpes kātu ar elji jeb taukiem, iebāzt tam noslīkušam iekš dibengala un ar muti pūst dūmus iekšā.
Man liekas, Katastrofu medicīnas centru vajadzētu informēt par šādu radikālu, taču noteikti efektīvu reanimācijas paņēmienu.

Atbildēt | Diskusija


Krāšņais Kurvjziedis

(bez virsraksta)

from: [info]krii
date: Aug. 15., 2012 - 12:01 pm
Link

Āaaaa!:D
Bet, jā, es vēl kaut kur nesen lasīju, ka 19.gs. tabakas klizmas tika uzskatītas par alternatīvu mākslīgajai elpināšanai. Ej nu sazini, varbūt nikotīna kairinājums tiešām pēkšņi samobilize veģetatīvo nervu sistēmu.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]unpy
date: Aug. 15., 2012 - 12:50 pm
Link

Šis ir mans dienas prieks, sākšu meklet ausu sildītājus, jo grūtības mani nebaida:))

Atbildēt


(bez virsraksta)

from: [info]pidars
date: Aug. 15., 2012 - 05:20 pm
Link

Trīsdesmit devītajā veikalos "Drogas" varēja nopirkt volframskābi un magnēziju?

Atbildēt