black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2023-09-07 17:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry


Ziņa ir no vakardienas, šodien jau 'woman' ir izlabots uz 'prisoner'. Britu mēdijos ik pa laikam parādās ziņas par likumpārkāpējiem vīriešiem, bet rakstā visur teikts 'sieviete', ja es katru reizi tos liktu šeit, tad droši vien izbesītu cibiņus vēl vairāk nekā tas man jau ir izdevies.

Nesen zem vienas cibiņas ieraksta, kurā pausts sašutums par to, ka pedofilu, kurš tiesas procesa laikā sāka identificēties kā sieviete, visiem jāuzrunā par 'cienījamo dāmu', parādījās komentārs no viena cibā esoša zinātnieka, kurš, es pieņemu, savā iztēlē pārstāv zinātnes pozīcijas. Komentārs bija sekojošs: "Nu paga vai tad sieviete nevar būt pedofils?" Protams, ka sieviete var pastrādāt noziegumus - sieviete var zagt, slepkavot, būt pedofils - cik biežāk pedofils ir vīrietis, nevis sieviete, tas jau ir cits jautājums. Tātad, sekojot šai loģikai: tāpēc, ka sieviete var būt pedofils, mums pedofilu vīrieti, ja viņš tā vēlas, ir jāsauc par sievieti - tā ir zinātniska pozīcija? Man nav vienalga, jo man pret zinātni un tās patiesības meklējumiem tomēr ir izveidojusies zināma bijība, tāpēc, ja šādu tekstu rakstītu kāds dzimtes ideologs - ko padarīsi, bet, ja to raksta kāds, kurš it kā pārstāv STEM, tad tas ir, tā teikt, pavisam glupi. Un tagad - aplūkojam šajā ierakstā ievietoto attēlu un sakām: ak, kāda neganta sieviete...#TrūSajenc


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2023-09-07 20:04 (saite)
Es nez... sievietes ir mierā ar šitādu statistikas kropļošanu? Nē nu man ta kas, ja ratificēs SK, un kādreiz radīsies problēmas sadzīvē, es būšu sieviete viens un divi. Tad gan visām cienījamajām dāmām būs jāpaklusē.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2023-09-07 20:12 (saite)
Attiecīgais cibiņš tikai pašidentificējas kā zinātnieks. Viņa primārā un īstenā identitāte ir viņa tautība. Viņa tautības cilvēki ir marksisma (līdz ar to arī wokisma) un visu tā derivātu radītāji, tiražētāji, popularizētāji un ieviesēji. Caur šo prizmu tad arī jāvērtē attiecīgie uzskati. Ar zinātni tam tik pat daudz sakara kā ģenitāliju kropļojošas operācijas (kar arī ir pamatā šīs tautības "profesionāļu" rūpals).

(Atbildēt uz šo)


[info]mapats
2023-09-07 20:55 (saite)
Dīvaina sagadīšanās, ka problēmu gadījumā vīrieši mēdz paziņot, ka identificējas kā sievietes, pieprasa viņus likt sieviešu cietumā utt, bet nav dzirdēts, ka kāda sieviete pēkšņi saidentificētos par vīrieti, lai nokļūtu vienā kamerā ar vīriešiem. Interesanti kāpēc wokistes ir tik naidīgas pret vienlīdzību ar vīriešiem? Un kur skatās feministes, ka pat cietums nav dzimumneitrāla un iekļaujoša vide.

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2023-09-07 21:09 (saite)
Nav jāidentificē par sievieti, es tikai vēlējos norādīt ka pedofils ir pedofils un kā tāds tiks tiesāts, pilnīgi vienalga vai tas sevi definē par katoli, sievieti, trusīti, ķeblīti vai helikopteru vai vēl kā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]begemots
2023-09-07 21:59 (saite)
khem. ja neesi ievērojis, tad pamata atšķirība starp sievietēm un vīriešiem cietumā ir tā... ka sievietes liek sieviešu cietumos.

līdz ar to cilvēka dzimumam šai vietā ir nozīme. neviens jau nerunāja, ka viņu tagad netiesās, bet vnk par to, kur viņš pēc sprieduma nonāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-07 22:01 (saite)
Ielikt vieninieka kamerā un visas lietas. Lai sēž un identificējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-09-07 22:03 (saite)
Bet also es domāju ka ja viņu ieliktu sieviešu cietuma kopkamerā, tad viņam/ ai tur nekāda saldā dzīve nebūtu. Vispār hm, tas būtu diezgan nežēlīgi, ja mēs atceramies kaut vai Solžeņicina GULAG arhipelāgā esošos stāstus par to kas ir noticis ar vīriešiem kuri nokļuvuši sieviešu lēģeros ieslodzīto sieviešu varā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_robin
2023-09-07 23:36 (saite)
Varbūt palasi par mūsdienām arī. https://www.dailyrecord.co.uk/news/ex-prisoner-shaking-fear-sharing-29075541?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=sharebar Kādā sakarā vispār sievietēm jāatrodas cietumā kopā ar kādu, kurš ķipa jūtas kā sieviete.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-07 23:45 (saite)
/ Kādā sakarā vispār sievietēm jāatrodas cietumā kopā ar kādu, kurš ķipa jūtas kā sieviete./

nekādā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divas_zosis
2023-09-07 22:57 (saite)
No vienas puses "tiesās ka nemetas", no otras puses "zināms, ko sieviešu cietumā ar viņu izdarīs", tam stulbenim taču nav nekādu krastu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-07 23:46 (saite)
nesakarīgs zosu teksts. zoss, kāpēc tu ģenerē nesakarīgus tekstus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2023-09-08 20:40 (saite)
Lai gan neesmu zosu fans, tas ir pilnībā sakarīgs teksts. Priekš cilvēka, kas pašidentificējas kā racionāli domājošs un vēl zinātnieks, tam vajadzētu būt pašsaprotamam. But, (((well)))...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?