smooth cat rider ([info]bikini_kill) rakstīja,
@ 2012-02-18 18:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:full
Entry tags:atskaites posts, domas, lv

pēc r.
Izskrējām šajā aukstajā un saulainajā dienā ar tēti cauri parciņam, a tur BAAAM! - 200 m gara rinda pie vēstniecības. Čubriki no visas Īrijas sabraukuši, stāv ar uzrautiem pleciem, šur tur latviskā mēlē, šur tur krieviskā, sigaretkas mutē, mums priekšā čangaļu čalīši jau ierāvuši viskiju, viens, vislielākais vepris, jau paspējis piemaukties. Te pie tēta pienāk klāt Andrejs, vecāku paziņa. Saruna pārgāja krievu valodā - kā iet, ko dari, kā darbs, kā sieva? Te pēkšņi Andrejs jautā: "A jesļi ņe sekret, ti za kogo golosueš - za belih, iļi za krasnih?" Tētis, savukārt, nervozi iesmējās: "A jesļi ņe sekret, kto belije, a kto krasnije? Provokacija jesķ provokacija, i ja prosto prišol progolosovatj." Tā šo tēmu arī izbeidza, aizstājot to ar darbu un sadzīves problēmām. Pēc laika pienāk Svetlana ar dēlu, Andreja sieva, visi turpinām draudzīgi salt un sarunāties.
Jau no sākuma bilde bija skaidra - Andrejs ar Svetlanu nobalsoja "par", es ar tēti - "pret", draudzīgi paspiedām roku un izklīdām katrs uz savu pusi. Dzīve turpinās.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]silpurene
2012-02-18 22:37 (saite)
mmm, ļoti labs apraksts :)

(Atbildēt uz šo)


[info]colder_
2012-02-19 13:45 (saite)
kāpēc tu netulko? :D es nesaprotu : "A jesļi ņe sekret, ti za kogo golosueš - za belih, iļi za krasnih?" Tētis, savukārt, nervozi iesmējās: "A jesļi ņe sekret, kto belije, a kto krasnije? Provokacija jesķ provokacija, i ja prosto prišol progolosovatj."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]bikini_kill
2012-02-19 14:48 (saite)
lol, tu to tagad nedomaa nopietni, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]colder_
2012-02-19 16:23 (saite)
piedod, es NEPROTU KRIEVU VALODU.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bikini_kill
2012-02-19 18:42 (saite)
ok, ok - nevajag uzreiz tik emocionaali caps lockaa bljaut.
shkjiet, es visa sava muuzha laikaa esmu satikusi vien kaadus 3 latvieshus, kuri patieshaam neprot krievu valodu, nevis principiaali nerunaa. un taapeec, kad man kaads jautaa, vai es nevaru latviski pateikt, man uzreiz rodas aizdomas, ka cilveeks ar noluuku trolljo.

tas pazinja pajautaaja teetim, vai vinjsh par sarkanajiem, vai par baltajiem balsos, uz ko mans teetis atbildeeja ar pretjautaajumu - kursh tad ir sarkanais, un kursh - baltais. pateica, ka provokaacija ir provokaacija un vinjsh vienkaarshi atnaacis balsot. that's it :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]colder_
2012-02-19 20:35 (saite)
un man tas liekas kauns un negods man tā uzjautāt! ja sevišķi es tik bieži emsu pukstējusi,ka man uzbrūks krievs,ka, redz, neesmu dzirdējusi,kad lūdzis,lai paeju malā, kad jautā kaut ko tieši man, bet es "izliekos", ka nesaprotu. neiznu gan, man ir galvenoka'rt ļoti daudiz draugi nerunā, tāpēc neuzskatu,ka tas ir principa pēc,ka cilvēks izlieka,ska nerunā, tieši, vienmēr cilvēks atbild,ka zina, bet ja krievs-latvietis uzrunā latvieti te, tad,protams,jāatbild latviski,nevis "principa pēc nerunā". aizvainoja tavs komentārs, tāpēc caps lock, piedod, ka esmu emocionāla.


paldies par tulkojumu, visu uztvēru ar humoru, bet ar komentāru pārvērti to nejaukāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bikini_kill
2012-02-19 21:45 (saite)
piedod, es tevi nemaz nevēlējos aizvainot, saproti taču pati, ka tā bija vienkārša pārprašana, turklāt es nespēju atcerēties visus postus savai cibas frendlistei :) es neuzrunāju nevienu latvieti krievu valodā, bet dzīvē ir bijuši vairāki gadījumi, kad sarunājos ar kādu krievu valodā, un kāds cilvēks no malas (teiksim draugu ballītē) man pārmet, kāpēc es sarunājoties krieviski. galu galā, tā ir mana personīgā izvēle.
bet nu negribu brist par tālu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]colder_
2012-02-19 23:52 (saite)
Ja tādas saruna notiek nepiespiesti,tad ir okēēē,forši,ka vari sarunāties, jo sevišķli jauniešu kompānijās. man pašai ir pāris labi krievulatviešu draugi,kuri zina,ka es neprotu,bet ar viņiem emsu centusies 'mācīties', bet nesanāk. bet ja trāpās man ceļā, ka uzbrēc man, uzspļauj, nolamā, dzenas pakaļ, kliedz bauro utt par to,ka,redz, es neprotu krievu valodu manā dzimtajā valstī,tad esmu pret to,ka mana mamma sāks sarunu ar latviešukrievu krieviski. vienkārši tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]colder_
2012-02-19 16:24 (saite)
vienīgi saprotu provokāciju un belaši? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bikini_kill
2012-02-19 18:42 (saite)
belashu tur nav :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Nostalgie
(Anonīms)
2012-02-23 15:56 (saite)
Kristīn, es ilgi nevarēju atcerēties, kāds tev username bija, bet nu beidzot. Man pēkšņi uznāca virsū ļoti stipra lj nostaļģija. Ko lai dara ar to? L.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Nostalgie
[info]bikini_kill
2012-02-28 23:06 (saite)
Hehehe - ļauties, ļauties vajag!! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?