Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

10. Dec 2012

17:04

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Pastāstiet man par Liepājas kafiju, no kā to gatavo un cik daudz tur ir pievienots kreka. Jo ir virkne cilvēku, kuri disciplinā "šķīstošā kafija" ir gatavi startēt tikai un vienīgi Liepājas celiņā. Nekādi neskafes, jakobsi un pārējie štrunti netiek pieņemti kā derīgi lietošanai, ja nu vienīgi kā pagaidu variants uz pāris dienām, kad atvedīs īsto mantu. Izrādās, ka tagad ražo trīs variācijas, fasētas bundžās ar krāsu kodējumu, tiesa, bāzes versija nezkāpēc ir sarkana, strong ir zila un ekstra - zaļa. Labi, norakstīsim to uz vietējo kolorītu vai tradīcijām, ja gribat; tiešām, kāpēc gan jāuzskata ka sarkana krāsa ir aktīvāka par zaļo. Daudzi cilvēki ārzemēs labprāt saņem paciņā Liepājas šķīstošo vai pērk to leišu veikalos (jo latviešu veikalu ir daudz mazāk), pat ja maksā dārgāk nekā vietējie dženēriķi.

Atceros, ka padlaikos to kafiju tik vienkārši dabūt nevarēja, vajadzēja blatu lai nopirktu pa tiešo no nodaļas vadītājas vai cūkas veiksmi, kad ieejot gastronomā vai drīzāk dzelzceļnieku veikalā, varēja iestāties rindas beigās un izstāvot to likumīgi un bez OBHSS izaicināšanas tikt pie kārotā dzēriena ar bohēmas vai brīvības vai sazinkā cita rūgteno garšu. Un veids arī bija tikai viens, tāpat kā misionāra poza un kafijas dzirnaviņas Straume. Bet ko nu par to, tagad jau cilvēki ir mācīti un zin, ka ne jau naudā vai mantās ir laime, ja, un arī ne seksuālo kontaktu daudzumā, bet gan...nu, kāpēc man tagad vispārināt, maz kas kādam ir svarīgi. Es jau tikai par kafiju sāku prātot, kāds ķīmiskais elements vai psiholoģiskais enkurs liek cilvēkiem izvēlieties vienu noteiktu šķīstošo kafiju starp citām. Esmu pat gatavs aplūkot teoriju, ka tām ir atšķirīgas garšas, bet šo es gribētu atstāt rezervei.

(7 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:10. Decembris 2012 - 17:41
(Link)
ir cilvēki, kuriem garšo grauzdētas traktoru riepas. tās fasē arī indian instant coffee bundžās vēl šobaltdien.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:10. Decembris 2012 - 17:59
(Link)
Riepas? Vērtīga otrreizējā izejviela. Viņiem taču pietiek atraitņu pelnu, ko fasēt kafijas bundžās.
Ak jā, tautu sadraudzības rezultātā mamma dzēra indian dzērienu biežāk nekā bērni dabūja banānus no citām draudzīgajām valstīm. Tiesa, arī visāda zaraza mazāk ceļoja apkārt.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]acidkitteh
Date:10. Decembris 2012 - 18:00
(Link)
Šo kafiju ražo tikai no augstvērtīgākajām traktoru riepām. Seni kalnu mūki tās grauzdējot pēc senākajām tradīcijām, kuras tie nodod no paaudzes paaudzē. Sadedzinātās riepas tiek maltas starp diviem dzirnakmeņiem, kuri izcirsti no diviem lieliem meteorītiem un nopulēti ar simtgadu asariņām. Iegūto pulveri vēlāk sajauc ar kreku un metamfetamīnu un iegūto maisijumu gremdē brūnajā "Rīgas krāsu un laku rūpnīca" grīdas nitrokrāsā, lai tas iegūtu tumšo, mirdzošo un valdzinošo spīdumu. Pēdējais solis ir šo masu pulverizēt un iepildīt augstākajiem dizaina standartiem atbilstošajā skārda bundžā.
Kas redzējis šo procesu, nekad nespēj aizmirst, kā pulverizētā, 143nanometru smalkā daļiņu kafijas sarma uzplaiksnī Novosibirskas naftas pārstrādes rūpnīcas prožektoru staros un atspulgo simtiem varavīkšņu un garšu nokrāsas.

(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:10. Decembris 2012 - 19:52
(Link)
es zinu tikai to, ka Liepājas kafija=statoila kafija.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:10. Decembris 2012 - 20:08
(Link)
tas ir, tu saki, ka Statoilu automātos var iegūt dzērienu no Liepājas kafijas?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:11. Decembris 2012 - 18:40
(Link)
jā.
vismaz tikko vēl bija ;)
(Reply to this) (Parent)
From:[info]biezpientaure
Date:10. Decembris 2012 - 20:19
(Link)
Noslēpums atrisināts - tā ir ultima piedeva!
(Reply to this) (Parent)