Prof. Biezpientaures pētījumu centrs -

12. Maijs 2011

20:46

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(14 raksta | ir doma)

Comments:

[User Picture]
From:[info]fxp
Date:12. Maijs 2011 - 21:21
(Link)
Padalīsies ar recepti? Man aukstās zupas ģeld, bet bietes tajās riebj.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Maijs 2011 - 21:55
(Link)
Recepte nav īpaši statiska - griež pieejamos zaļumus (pētersīļus, lociņus, ūdenskreses, rukolu, lakšus, es pat visus neatceros, ā, dilles, nu visu kas ir zaļš un nav kartupeļu laksti), gurķus, redīsus (ja patīk), aplej ar kefīru, aizdara ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, mazliet sāls, spiestu ķiploku (tieši spiestu ne grieztu), piešauj citrona sulu. Ļauj mazliet iestāvēties, 15min. vai tā. Var likt klāt pieminētos valriekstus, nedaudz. Tas viss mainās no reizes uz reizi.

Variācija ar bietēm garšo pienācīgi, ja vārītas bietes mazliet pamarinē ābolu etiķī, tad pievieno sasistas ķimenes un liek tieši šķīvī, nesajaucot. Biešu garša jauki kontrastē ar zaļumu un kefīra garšu, nevis pārmāc visu buķeti. Manuprāt, mūsu bērnībā bietes zupā riebās dēļ tā, ka tika ņemtas no burkām - pacietas un nomērdētas baltajā etiķī.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]fxp
Date:12. Maijs 2011 - 22:04
(Link)
Izklausās feini, tikai cik daudz citronu sulu liec klāt?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:12. Maijs 2011 - 22:11
(Link)
Lai dabūtu skābenumu, bet ne par daudz - zupai nav jāgaršo pēc citroniem. Puscitrons uz litru kefīra aptuveni.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:13. Maijs 2011 - 09:36
(Link)
nu principā šķidrie salāti.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]biezpientaure
Date:13. Maijs 2011 - 14:04
(Link)
principā tās ir...molekulas, vai pat kvanti. šķidrā veidā.
(Reply to this) (Parent)