| From: | fxp |
Date: | 12. Maijs 2011 - 21:21 |
---|
| | | (Link) |
|
Padalīsies ar recepti? Man aukstās zupas ģeld, bet bietes tajās riebj.
Recepte nav īpaši statiska - griež pieejamos zaļumus (pētersīļus, lociņus, ūdenskreses, rukolu, lakšus, es pat visus neatceros, ā, dilles, nu visu kas ir zaļš un nav kartupeļu laksti), gurķus, redīsus (ja patīk), aplej ar kefīru, aizdara ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, mazliet sāls, spiestu ķiploku (tieši spiestu ne grieztu), piešauj citrona sulu. Ļauj mazliet iestāvēties, 15min. vai tā. Var likt klāt pieminētos valriekstus, nedaudz. Tas viss mainās no reizes uz reizi.
Variācija ar bietēm garšo pienācīgi, ja vārītas bietes mazliet pamarinē ābolu etiķī, tad pievieno sasistas ķimenes un liek tieši šķīvī, nesajaucot. Biešu garša jauki kontrastē ar zaļumu un kefīra garšu, nevis pārmāc visu buķeti. Manuprāt, mūsu bērnībā bietes zupā riebās dēļ tā, ka tika ņemtas no burkām - pacietas un nomērdētas baltajā etiķī.
| From: | fxp |
Date: | 12. Maijs 2011 - 22:04 |
---|
| | | (Link) |
|
Izklausās feini, tikai cik daudz citronu sulu liec klāt?
Lai dabūtu skābenumu, bet ne par daudz - zupai nav jāgaršo pēc citroniem. Puscitrons uz litru kefīra aptuveni.
nu principā šķidrie salāti.
principā tās ir...molekulas, vai pat kvanti. šķidrā veidā.
ar bietītēēēēm ir visrožaināk!!!!!!!!!!!!!
zin kā, tās bietes aug zem zemes, kā kartoški un tā.
Tu esi nakteņu un zemdārzeņu fašists?
es tikai izpildu ārsta pavēles!
Tev ir smagas problēmas?
Tb bija? I mean, no kā šo nelietošana atbrīvo?
tas taču individuāli. Viens nīkst no nakteņiem, otrs - bez tiem. Turklāt bietes jau nav nekāds naktenis, es tik tā, pajokuoju :)
nav, tas skaidrs, tāpēc jau zemzemniekus pieminēju - bet Tev tas strādā, ir labāk?
man tas reāli strādā.
bietes gan es ēdu, īpaši ziemā. sēnes arī - tu neskaties, ka krišnaīti tās neēd, viņi vienkārši nevar pārdot dārgas sēnes, jo mums te ir savējās.