« previous entry | next entry »
Aug. 11th, 2021 | 10:18 am

Es katrā ziņā atbalstu domu, ka topoÅ”ajam valsts vadÄ«tājam jābÅ«t labiem fiziskās veselÄ«bas rādÄ«tājiem, tāpēc vienās agrākās debatēs (laikam) pie Dombura par Gobzema plātÄ«Å”anos ar Ŕā miesisko rÅ«dÄ«jumu un sportiskajiem sasniegumiem uz mani daudz lielāku iespaidu atstāja Pavļuta kompaktā replika, ka viņŔ arÄ« no rÄ«tiem ejot aukstās duŔās. Go wimhooof! (Man cibā sāk pietrÅ«kt [info]cacis)

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {28}

az

from: [info]az
date: Aug. 11th, 2021 - 10:27 pm
Link

pētÄ«jumi rāda, ka peldÄ“Å”anai aukstā Å«denÄ« ir vismaz daži ieguvumi, nevis "viens atseviŔķs ieguvums"
vesselÄ«ba kopumā - nekad neesmu dzirdējusi, ka ir tāda vienÄ«ba, ko mēra, ir atseviŔķi fizioloÄ£iski parametri, kurus var objektÄ«vi mērÄ«t un salÄ«dzināt.
s

Reply | Parent | Thread


extranjero

from: [info]extranjero
date: Aug. 11th, 2021 - 10:57 pm
Link

Pirmkārt, tas ir par peldÄ“Å”anu nevis aukstu duÅ”u. Kā noŔķirt Å”os efektus? Vai cilvēkiem, kas regulāri peld normālas temperatÅ«ras Å«denÄ«, arÄ« nebÅ«tu labāki Å”ie parametri. VisdrÄ«zāk jau ka bÅ«tu.

Otrkārt, tie ir tikai dažādi fizioloÄ£iski parametri. Vai cilvēkam ar zemāku asinsspiedienu ir labāka veselÄ«ba? Nav teikts. Ja viņam iepriekÅ” nebija hipertensija, tad Ä«slaicÄ«gam pazeminājumam pēc aukstas duÅ”as Ä«sta labuma nav. VarbÅ«t aukstās duÅ”as laikā viņam tā bija augstāka.

VienÄ«gais pats pēdējais, ka ir mazāk infekciju, varētu bÅ«t pamatots arguments. Es iedomājos, ka norÅ«dÄ«Å”anās pret aukstumu padara mazāk uzņēmÄ«gu pret iesnām utt. ziemas laikā. Bet cik liels ir Å”is efekts? DroÅ”i vien jāskatās dziļāk. Es to tagad nedarÄ«Å”u, jo nedomāju, ka ir jēga veltÄ«t Å”im tik daudz laika. Ja kādam gribas ticēt nepierādÄ«tiem apgalvojumiem, tad ne jau es viņu pārliecināŔu.

Reply | Parent