« previous entry | next entry »
Aug. 11th, 2021 | 10:18 am

Es katrā ziņā atbalstu domu, ka topošajam valsts vadītājam jābūt labiem fiziskās veselības rādītājiem, tāpēc vienās agrākās debatēs (laikam) pie Dombura par Gobzema plātīšanos ar šā miesisko rūdījumu un sportiskajiem sasniegumiem uz mani daudz lielāku iespaidu atstāja Pavļuta kompaktā replika, ka viņš arī no rītiem ejot aukstās dušās. Go wimhooof! (Man cibā sāk pietrūkt [info]cacis)

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {28}

extranjero

from: [info]extranjero
date: Aug. 11th, 2021 - 10:57 pm
Link

Pirmkārt, tas ir par peldēšanu nevis aukstu dušu. Kā nošķirt šos efektus? Vai cilvēkiem, kas regulāri peld normālas temperatūras ūdenī, arī nebūtu labāki šie parametri. Visdrīzāk jau ka būtu.

Otrkārt, tie ir tikai dažādi fizioloģiski parametri. Vai cilvēkam ar zemāku asinsspiedienu ir labāka veselība? Nav teikts. Ja viņam iepriekš nebija hipertensija, tad īslaicīgam pazeminājumam pēc aukstas dušas īsta labuma nav. Varbūt aukstās dušas laikā viņam tā bija augstāka.

Vienīgais pats pēdējais, ka ir mazāk infekciju, varētu būt pamatots arguments. Es iedomājos, ka norūdīšanās pret aukstumu padara mazāk uzņēmīgu pret iesnām utt. ziemas laikā. Bet cik liels ir šis efekts? Droši vien jāskatās dziļāk. Es to tagad nedarīšu, jo nedomāju, ka ir jēga veltīt šim tik daudz laika. Ja kādam gribas ticēt nepierādītiem apgalvojumiem, tad ne jau es viņu pārliecināšu.

Reply | Parent