barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2008-05-21 19:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par satiksmes plūsmu un tuvajām gaismām
"Eurēka"- es iesaucos, kaut kur starp Dzelzāmuriem un pirms Piebalgām, tur, pie tās garās ceriņu audzes uz vismaz pāris km. Biju jau vairākas reizes izgriezusi cauri PND disku un citus braucam-gāžamgabalus un tuvojoties pagriezienam uz dzimto grantinieku, vēlējos piemeklēt kādu Pavisam īpašu dziesmu, uz labu laimi dzenājot Verbatim nemarķētos diskus. Šo pauzi pārtvēra kādā nebūt radiovilnī skanošais Gary Moore ar zināmo gabalu ar vienas stīgas plēšanu.  Tad nu lūk, Repina glezna, Matīšu draudze un stīgas plēsošie orķestranti, diriģent pie pults.
Tā ne. Es ne.

Šo ausi griezošo vienstīgas spēlēšanu, vienstīgas dīrājamo spalgumu es vairāk nejaudāju nedz klausīties priekam, nedz uz savām vai citām stīgām atskaņot. Un tas nekas, ka stīgas taču neko nemaksā- spēlē spēlmani, plēs, nopirksim citas, stīgas mums kilometriem, platinētas, sudrabotas un visādas- ja tik vien tā skāde, kā jauns stīgu komplekts.
Bet nē. Nē. Nē.
Pirkstgalos tomēr ir gauži paplāna āda, asinsvadi tuvu, vai citāds trauslums piemeties un to garo, spalgo, ilgstoši nepārtraukto skaņu, kura žonglē uz ārprāta un spozmes galējās robežas, to rau, vairāk ne. Lūdzu. Mazāk arī ne- no dziesmas vārdus neizņemt, notis no paritūras neizraut- pazaskatos atpakaļ, bet lūdzu, diriģent pie pults un debesīs, šos plēsonīgos skaņdarbus manā orķestrī neuzvest, iespēju robežās. Jo tos var uz kādbrīdi, uz īso, uz ātro uz zibenīgo ("tev, Pērkoni, viss gadiņis/man šis godu vakariņis), taču tur nav savietojamības ar skaņām, kuras ir prieks klausīties dienās un naktīs un mainoties sezonām. Ne katrs hits un singls paliek par evergreenu, lai ko teiktu ķīmiķi vai citi inženierbūvju tehnologi.
Un punkts.


Tikām navigējot starp frekvenču joslām ar zāģējoši spalgo optmimismu un meklējot šo,  vispēdējā viltīgajā līkumā mani apturēja CP.  Inspektors, vaicādams, kāpēc gan tuvās gaismas nedeg (aizmirsās) izmeta vienu no šīsdienas seriāli  precīzajām piezīmēm: "jūs neiekļāvāties kopējā satiksmes plūsmā, bet es jūs par to nesodīšu. Esiet brīdināta, vadītāja barbala."




(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?