11 May 2022 @ 09:14 am
ļoti īsi par bērnkopības birokrātiskajiem mudžekļiem  
ir tik daudz absurda dzīvē, piemēram, lai nezaudētu pašvaldības līdzfinansējumu, bērns drīkst ar vecāku zīmi neiet uz b/d 50 dienas. 50 dienas gadā. gadā!
vasara, ja ņemam no jāņiem līdz septembrim, vien jau ir šīs 50 dienas.
 
 
( Post a new comment )
austra[info]au on May 11th, 2022 - 09:50 am
es runāju par privātajiem! par privātajiem.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on May 11th, 2022 - 10:00 am
un? pēdējo 2 gadu laikā mūsu rajonā ir atvēries tieši viens privātais bd ar dažām grupām. apmēram tajā pašā laikā netālu citā pašvaldībā, kas nozīmē to, ka varbūt uz citiem dārziņiem ir nedaudz mazinājušās rindas, jo mūsu privātajos iet bērni arī no citām pašvaldībām. tas, ka pašvaldība apmaksā daļu rēķina privātajam dārziņam, nenozīmē ka tie, kam fiziski vajag to bd lai strādātu, to var atļauties. skaidrs jau, ka pašvaldību interesē apmaksāt vietu tiem, kam reāli to b/d vajag. un kā tad citādāk lai saprot kam tiešām vajag? tie, kas slimo vienmēr var parādīt zīmi. tiem, kam bd vajag 10 dienas mēnesī pa vidu ārzemju atpūtas braucieniem vai dažas dienas nedēļā mammai atvilkt elpu un palikt tikai ar mazuli ir tomēr jārēķinās, ka noteikumi ir tādi kā ir. kādas tad vispār ir objektīvas izvērtēšanas iespējas, ja neskaita to nāk/nenāk?
nav jau arī pašvaldībā 'pusslodzes' bērnudārzi. pat privātie ne. un kamēr aukle uz dažām dienām ir nereāls čakars un laimesspēle vai maksā tikpat cik bd tā arī būs
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on May 11th, 2022 - 10:04 am
man liekas, ka bd ir bērna pirmais kolektīvs, pirmā ģimene ārpus ģimenes, pirmais paša prieks un darīšanas. tas nav obligāti “vajadzīgs ārzemju atpūtas” mammai.
Bet tam, ka valsts nevienā veidē - ne nodokļu politikā, ne pašvaldības līdzfinansējumos - neatbalsta strādāšanu uz pusslodzi, ir tāda verdzības piesmaka.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on May 11th, 2022 - 10:13 am
bet objektīvi skatoties - vai tad cilvēki, kam to vajag (vecāki) arī tām pašvaldībām prasa - dodiet mums bērnudārzu uz pusslodzi! divas/trīs dienas nedēļā, katru dienu 4 h no rīta vai pēcpusdienā?
šobrīd tos lielos caurumus labo tās mātes, kas līdz pašvaldības bd nestrādā un pieskata citu mammu bērnus vai vecmāmiņas. tieši tāda pati problēma ir pēc tam ar mazo klašu skolniekiem vasarā, jo lielai daļai ģimeņu labi ja ir iespēja uz maiņām ņemt mēnesi atvaļinājumu, tāpat pāri paliek mēnesis. un ne visi var dabūt atvaļinājumu vasarā un uz mēnesi
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on May 11th, 2022 - 10:17 am
nē, nu slavenais "caurums" starp bērna pusotru gadu un trīsgadību, kad sāk iet dārziņā - es par šo iestātos kā par periodu ar īpašu aukles piemaksu, ja mēs gribas Latvijās demogrāfiju uzkačāt.

neprasa jau, jo tas viss ir sezonāli. bet nu labi, visu var atrisināt ar feikām ārsta zīmēm un lielas bēdas nebūs, es tikai par pašu faktu, ka bērns, pavisam mazs trīsgadnieks, piemēram, NEDRĪKST visu vasaru atpūsties. ja. pēc likuma nedrīkst. elle un indija.
(Reply) (Parent) (Link)
jā un nē[info]dzeltens on May 11th, 2022 - 10:04 am
Uz privātajiem taču arī Rīgā ir mazākas, bet rindas!
(Reply) (Parent) (Link)