30 March 2020 @ 11:50 am
 
aizgāju uz poliklīniku sapotēt bērnus. daktere sēdēja tālā stūrī un stāstīja, ka viņa ļoti gribot, lai te visu slēdz ciet. jo viņa uztraucas par to, ka kāds atnesīs vīrusu un "jums jau nekas nenotiks, bet es varu aplipināt savu mammu un viņa ir riska grupā!"
ļoti cilvēcīgi. bet tad aizdomājos - bet, paga, hipokrāta zvērests un var taču ar mammu netikties!

kopumā satikām trīs cilvēkus, no kuriem viena bija garderobiste. salēju bērniem bagātīgi roku līdzekli, būsim dzīvotāji.
 
 
( Post a new comment )
porcelāna lellīte[info]neraate on March 30th, 2020 - 01:22 pm
Laba nāve vispār ir reta. Vēža gadījumā ir iespējams satikt radiniekus, atvadīties, mainīt konfesiju, pieņemt pēdējo sakramentu u.t.t. galu galā samierināties. Manuprāt ir atšķirība
Pa lielam jau tev taisnība - atsāpināšana un cilvēka cienīga nāve pie mums gandrīz neiespējama jebkurā gadījumā, pirmajā ja paveicas vēl var paspēt juridiskos papīrus sakārtot
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 30th, 2020 - 01:24 pm
nu nez, es ceru, ka man nekad nebūs jāveic izvēle, bet labāk mirt mēneša nekā pusgada laikā, sūds ar visām konfesijām un radiniekiem. mana mamma drausmīgi ilgi mocījās, tādas šausmas es nenovēlētu nevienam, tam ilgumam nav nevienas zelta maliņas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on March 30th, 2020 - 01:42 pm
Jā, bet vēža gadījumā tomēr nav tā, ka tu brutāli aizņem vietu un kādu reāli var neizglābt. Jau šobrīd NMPD ne tikai brauc akūti bet vizina pa valsti šurpu turpu
Mums to brigāžu nav tik daudz, ja vairākas ieliek karantīnā uz 14 dienām pat ja nesaslimst, ļoti drīz trūkumu jutīs tie, kam vajag neatliekami. Infarkti, insulti, aklā zarna, csn, spēcīga asiņošana, dzemdības, bērnu traumas u.t.t.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
šaubas & skepse[info]porcupine on March 30th, 2020 - 01:54 pm
Klau, nevajag sēt paniku. Svaigs gadījums: piektdien mana draudzene (pati dzīvo Rīgā) izsaukusi ātro palīdzību savai 83 gadus vecajai krustmātei Valmierā - nabaga večiņa, saklausījusies, ka nieku dēļ nedrīkst zvanīt ātrajiem, mokās kuņģa sāpēs. Beigu galā izrādījies kuņģa plīsums, aizveda, uztaisīja veiksmīgu operāciju un nu jau trešo dienu veiksmīgi atkopjas. Tīšām šo stāstu, lai cilvēki nebaidās, ka nepalīdzēs. Šobrīd resursu pietiek.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 30th, 2020 - 01:55 pm
aha, mans pusaudzis pagājušo nedēļu ar asām sāpēm vēderā izdomāja, ka negrib traucēt dakterus, līdz beigu beigās ar ātrajiem aizveda jau pavisam trakās sāpēs ar akūto zarnu. viss notiek, tiešām.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
šaubas & skepse[info]porcupine on March 30th, 2020 - 01:56 pm
Vajag stāstīt labos piemērus, lai cilvēki neiekrīt otrā galējībā.
(Reply) (Parent) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on March 30th, 2020 - 02:02 pm
Šobrīd pietiek, būtu labi ja tā arī paliktu, ņemot vērā to, cik savlaicīgi mēs daudz ko jau esam izdarījuši, ir cerība ka izlīdīsim caur to adatas aci. Es tiešām neredzu kur sēju paniku, tieši tie ir apsvērumi kuru dēļ ir Paliec Mājās. Ja cilvēki būtu apzinīgi, ģ.ā. nebaidītos, neņemtu slimības lapas vai vnk neierastos darbā.
Diemžēl veci cilvēki arī pirms vīrusa bieži nesauca ātros, manā radu lokā pēdējo trīs gadu laikā trīs gadījumi. Apsvērums tāds pats, bet bez vīrusa attaisnojuma. Beigas laimīgas
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on March 30th, 2020 - 02:10 pm
tas, ka cilvēki melo, vairs nav svarīgi, jo vīruss ir visur, es arī varu būt inficēta, es varu to nezināt.
(Reply) (Parent) (Link)