porcelāna lellīte ([info]neraate) rakstīja,
baigi interesanti. tomēr tas, kas noder vai nenoder ļoti individuāli. būtu interesanti paskaitīt, cik mums sanāca.

man savukārt pakaviņš ļoti noderēja tieši pie barošanām sākumā, bija kur atbalstīt elkoni un plecu, vēlāk liku bērnu uz pakaviņa lai vieglāk pabarot. josta arī ļoti līdzēja pret muguras sāpēm (stc man muguras ārst teica, ka ar pirmajiem vēl varot nenēsāt, bet ar nākamajiem gan esot obligāti jāliek). biju priecīga, ka nopirku, jo man vienkārši ļoti gribējās un izrādījās, ka noder.
nekad nebūtu pirkusi pārtinamo virsmu (to mēs vnk dabūjām), bet ļoti noderēja gan sākumā, kad stāvēja vannasistabā, gan tagad, kad bērns pārāk smags lai es viņu varētu zem krāna nomazgāt, tad nu tā stāv uz grīdas kur pārtinu un mazgāju dupsi.
ļoti noder un patīk mazgājamie autiņi ar kņopēm (Nappy Flute) pirkām lietotus, nezināju vai aizies, sākumā divus līdzīga principa, kas stāvēja neizmantoti kamēr dupsis izauga gana liels, bet tagad gandrīz tikai šos vien lietoju. Disana šobrīd atlikti līdz karstajām vasaras dienām un tam, kad dupsis šiem būs pārāk liels.

ai, baigi gari sanāks, es labāk uzskaitīšu. dabūjām pārtinamo virsmu, 2 vanniņas, 2 barojamos krēsliņus (veco laiku, kopā ar krēsliņu uz ritentiņiem), gultiņu ar matracīti, vienus ratiņus. diezgan daudz zīdaiņu drēbītes sākumam dabūju, arī ratu maisu, nopirku tikai divus kombinezoniņus un dažus vasaras krekliņus (vaifbīterus) un šo to, kas iekrita acīs.
vienu gultiņu (lai ir laukos un nav visu laiku jāved līdzi) ar matracīti pirkām, autosēdeklīti, divus slingus (austo un mei tai) pirkām.

ļoti noder flaneļa autiņi, ko liku gan uz paladziņa, gan ratos, vispār visu laiku izmantoju. un marles autiņi.
higiēnai izmantoju mitrās salvetes (reti. ārpus mājām), bērnu ziepes, vīnogu kauliņu eļļu, sudokremu (šo man atdeva jau iesāktu, pati negribēju pirkt, jo biju skeptiska) pūderi (ārpus mājām) un kartupeļu cieti mājās. bieži lietoju ūdens termometru, termometrs-knupītis gan noderēja tikai vienu reizi. bija par lielu un bērns vemstījās.

man vispār bija uzstādījums 'less is more' un daudz ko nepirku jo man tas šķita lieks. tāds man šķita šūpuļkrēsliņš, kas izrādījās ļoti noderīgs. sev nopirku vienas bikses (humpalās garāmejot jo bija auksti un tur tieši vienas gadījās), izrādījās foršas. vēl vienas bikses un divas bridžas man aizdeva, nopirku sev trīs krūšturus barošanai un divus grūtniecības laikā (šobrīd diemžēl neder). vitamīnus lietoju, arī dzelzi, jo bija ļoti zems hb, nekādus skaistumkopšanas līdzekļus gan ne. krūšu galiem multi mam kompreses, purelan ziedi un sākumā arī kāpostu lapas kompresēm (izlasīju un man bija ļoti žēl, ka tev neviens nepateica lai nelieto tos kremus, būtu bijis patīkamāk)

attiecībā uz krūšturu ieliktnīšiem baigi individuāli, es ar mazgājamajiem nebūtu iztikusi, arī vienreizējie bija jāmaina ļoti bieži, guļot liku vairākus un tāpat bieži pamodos slapjumā

līgumu ar vecmāti neslēdzu, gāju dzemdēt kā parasts cilvēks, palāta gan mums bija paaugstinātās maksas, toties divvietīga un es biju ļoti priecīga, ka man kaimiņieme daudzus sīkus jautājumus varēja atbildēt, jo es bēbju literatūrā nebiju iedziļinājusies


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?