porcelāna lellīte ([info]neraate) rakstīja,
par ēšanu
starp citu, labs variants launagam mājās ir augļu/ogu ķīselis. vari vārīt pati kaut vai no sasaldētajiem krājumiem. es citreiz iekšā lieku neapēsto brokastu biezputru un ir saldais. manna gan viņam garšo arī auksta un plika. citreiz iedodu klāt augļus. vai sablendēju banānu ar auzu pārslu biezputru, ja palikusi no brokastīm un ir svaiga un forša (jo man garšo biezputras, bet es esmu drusku atēdusies.lol) un ir ātrais launags vai otrās brokastis

labs variants ir sasaldēt frikadeles. pati sataisi vairāk, kad taisies vārīt zupu un daļu vnk sasaldē. var pielikt uzreiz burkānus, tad citreiz zupa daudz ātrāk gatava. un tad, ja vāri zupu, taisi vairāk buljona un daļu vari sasalēt. pēt tam ļoti viegli un ātri vai nu lietot pie mērcēm, sautējumiem u.tml. vai vienkārši ieber smalkos makaronus un trīs minūtēs zupa ir gatava. esmu atklājusi arī zivju zupas burvību. man zivis negaršo, bet bērnam un draugam ļoti, līdz ar to, zivs galvu u.tml. izvāru un sanāk pusdienām, vakariņām un bērns vēl otrā dienā ēd pusdienās vai launagā. nesen devu viņam arī suši, tur gan būs kaut kas cits jādomā vai man jāiemācās taisīt tādus, aks ir bez aļģes :D un cepeškrāsnī ceptu zivi esam nākamajā dienā ēduši aukstu kā uzkodu ar maizīti, svaigiem dārzeņiem u.t.t. un citreiz rīsus, kas palikuši pāri, taisu salātos. un griķus u.tml. kas par daudz palikuši no pusdienām/vakariņām, cepu plācenīšos. es cenšos plānot tā, lai pusdienās/vakariņās vai divas dienas pēc kārtas pusdienās būtu viens ēdiens, tad, ja divas ēdienrizes ir augļi/vieglas uzkodas, vajag tikai biezputru vārīt. bet es uz daudz ko neiespringstu un mēs ēdam visi vienu un to pašu. omletes, sacepumi cepeškrāsnī ar dārzeņiem un olu un pankūciņas/plācenīši ir viegli un forši taisāmas lietas
viss atkarīgs no tā, cik man daudz enerģijas un cik liels slinkums


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?