ātrais zēns ([info]atraiszens2003) rakstīja,
@ 2018-05-07 17:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Naids utt.
Nevaru teikt, ka ienīstu kādu konkrētu cilvēku grupu. Uzskatu, ka visi ir indivīdi ar brīvu izvēli pār savām darbībām, taču indivīdi mēdz veidot šīs grupas. Bieži vien tieši balstoties uz tautību, rasi, izcelsmi utt. Tāpat nenoliedzu, ka jūtu spēcīgu saikni ar to, ko sauktu par grupu “latvieši”.
Reizēm, kādu spēcīgu notikumu ietekmēts, es sāku just spēcīgas jūtas pret kādu cilvēku grupu. Šodien tā bija tauta. Šodien tie bija krievi.
I
Braucot darīšanās, klausos mūziku. Pēkšņi atskan lustīgais iphone zvanu signāls. Nezināms numurs. Pie tam stacionārs. Oho! Nu, tūlīt gan man kāda jauna sieviete stāstīs par dzimumlocekļa palielināšanas pumpjiem, mormoņu ticību, zivju eļļu un operatoriem. Nekā!
“Алло!”
Dzirdot šo, man vienmēr sāk mutuļot asinis. Atbildu latviešu valodā. Saruna noslēdzās ar teikumu “ты знаешь, что русский язык- международный язык?”
Taisnība jau ir, bet nahujam tu ar mani runā krieviski Latvijā? Es saprastu, ja es pats vēlētos uzsākt sarunu krieviski. Pat, ja tev slikti ir ar to latviešu valodu, pamēģini! Mani vienmēr priecē tie “maisiņš vaig?” tipa teicieni, jo tas parāda, ka cilvēks cenšas. Tas ir cienījami.
II
Pēcāk dodas pastaigā. Klausos mūziku. Man garām brauc mašīna, vadītāja logs atvērts. Melns “Mercedes”. Ne no kā uz mani caur šo logu tiek rādīts vidējais pirksts. Pasmejos. Mašīna iegriežas un apstājas pie kāda labi zināma nama. No tās izkāpj divi kungi un sāk uz mani bļaut par to, ka esmu pidars, lohs utt. Bet visvairāk mani nokaitināja tas, ka mani nosauca par “gansu”. Ja visu pārējo varu tolerēt, tad šo nu noteikti nē.
Naidu nevar uzvarēt ar mīlestību. Zobs pret zobu, acs pret aci. Šie cilvēki visai krievu tautai rada sliktu imidžu, un pats sliktākais- šādi ļaudis sastāda lielāko daļu krievu Latvijas iedzīvotāju. Šo cilvēku dēļ būtu gatavs pat iet Igora Šiškina ceļu.
Kā vienmēr, tikai novērojumi. Novēroju kā apkārtējo vidi, tā arī emocionālās atbildes.
Peace!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]9h8p26gv
2018-05-07 18:34 (saite)
Naidu vislabāk var uzvarēt, vai ja ne uzvarēt, tad izvairīties no tā ietekmes, nevis ar mīlestību, un arī ar pretnaidu nē, bet ar nesatricināmu pohuju.
Lielāko daļu tie ļaudis, par laimi, nesastāda; ja sastādītu, būtu daudz sliktāk nekā ir.
Bet ko vēlējās krieviski runājošā dāma pa telefonu? Tas bija telemārketings, vai numurus sajaukusi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]atraiszens2003
2018-05-08 20:21 (saite)
gribētos jau, lai ir kārtīgs pohujs, bet šķiet, ka ar absolūto pohujismu nekādas izmaiņas nevar radīt.
tā gan nebija dāma, tas bija kungs, kurš sevi iepazīstināja kā Ivanu, patiesā identitāte nav zināma. cik saprotu, tas bija telemārketings/krāpšana. saruna bija visai īsa, bet, cik sapratu, viņš darbojās kādā bankā un vēlējās piedāvāt tās pakalpojumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]9h8p26gv
2018-05-09 02:37 (saite)
Nākamreiz, kad krieviski zvana spams, saki ебись ты конём un liec nost.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?