14 Septembris 2017 @ 10:52
 
Nesteidzoties apsveram iespējas attiecībā uz mājas iegādi. Ar to nesteigšanos gan ir kā ir - savai pacietībai es uzticos, bet zinot to, kā pēdējoreiz viņam izgāja ar auto iegādi - aizbraucu uz Latviju martā uz dažām dienām, atbraucu atpakaļ un viņš jau bija paspējis atrast, izmēģināt un nopirkt - neko nevar zināt. Doma ir iekrāt pirmajai iemaksai kādus 2-3 gadus un tad jau tālāk maksāt kā parasti. Ņemot vērā, ka šobrīd par dzīvokli maksājam 950 eiro mēnesī (t.sk. komunālie), kredīta maksājums gan jau neko daudz ikdienas dzīvē nemainītu. Brīvdienās plānojam aizbraukt apskatīt Houdan - mazu pilsētiņu tālu uz Rietumiem no Parīzes. Pēc kartes spriežot, šķiet, ka darbu tāpat būtu jāmeklē kaut kur citur, vismaz Versaļā (ja vien turpat uz vietas kaut kas neatrastos), jo līdz šī brīža darba vietai būtu ~1.5h ar vilcienu + metro. Gribas redzēt arī cik dzīva ir pati pilsēta, jo no google kartes grūti spriest. Mistisku iemeslu dēļ ir pilns ar sludinājumiem tieši no šī reģiona ar skaistām, lielām un salīdzinoši lētām mājām. Grūti saprast, kāpēc tā, bet tad jau redzēs. 

Vakar biju pie ārsta, lai dabūtu izziņu, ka varu nodarboties ar klinšu kāpšanu. Pirmdien sāksim, vēl tikai jāatrod kaut kādi iesācēju apavi (tā mums ieteica neko superdārgu uzreiz nemeklēt, kamēr neesam piešāvušies, kādus tieši mums personīgi vajag), viss pārējais ir uz vietas zālē. Tad jau redzēs, kā būs. Vienreiz esmu mēģinājusi rāpties kaut kad 10 gadus atpakaļ, noteikti paies laiks līdz iekustēšos. Nodarbības 2x nedēļā + sestdienu rītos vairāk fiziskais. Ļoti ceru beidzot tikt atpakaļ uz ceļa ēšanas un kustēšanās sakarā. 

Vēl tei ir iestājies aukstums. It kā jau 16 grādi nebūtu nekas traks vidējam Latvijas rudenim, bet te kaut kā tas ir par ātru un par skarbu. Pirms gada vēl septembra beigās bijām pie viņa māsas un mirām nost +27 grādos, šogad - bezmazvai ziemas jaka jāmeklē (kā esmu novērjusi, daži kolēģi jau nāk uz darbu ar pūkainām apkaklēm). Brīvdienās meklēsim jaunas gumijas logiem, jo tā problēma bija arī pagājušogad - pūš -, un tā kā apkure vēl nav pieslēgta, no rīta ir grūti.

Mēģinu sevi kaut kā savākt un tikt vaļā no prokrastinācijas, bet šķiet, ka tas darba apātiskais ritms ietekmē pilnīgi visu dzīves uztveri. Priecājos, ka vismaz pagaidām (nu jau vairāk kā mēnesi) esmu spējusi noturēt rīta un vakara 25 minūšu pastaigas tradīciju, sākoties kāpelēšanai vismaz nodarbību dienās gan to izlaidīšu, lai taupītu laiku, bet citādā ziņā nespēju sevi koncentrēt uz kaut kādu noderīgu paradumu ieviešanu. Pēdējās dienās no rītiem mēģinu klausīties podkāstus, lai to staigāšanas laiku izmantotu kaut cik lietderīgi, bet neesmu pārliecināta, ka esmu atradusi aplikāciju, kas man patiktu. Sāku ar Stitcher, tagad izmēģinu Stabl, bet kaut kas nav. Gan tehniskā, gan arī kaut kā ar saturu ne pārāk paveicies. Varbūt jums ir kāds ieteikums, aplikācijai + kam būtu vērts piesekot un paklausīties? Vairāk interesē zinātne/IT/kaut kas no biznesa (bet tā, lai nav too deep).

 
 
( Post a new comment )
niko[info]klaudlet on 14. Septembris 2017 - 22:16
Neesmu gan baigi iedziļinājusies vēl saturā, taču spotify arī jau kādu laiku piedāvā podkāstus. Var paskatīties, varbūt tur ir kas saistošs.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Atheiste[info]atheist on 15. Septembris 2017 - 10:09
Paldies, šo nezināju, būs jāpaskatās :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
sieviete, parastā[info]dhonass on 15. Septembris 2017 - 10:57
+1
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)