asteor ([info]asteor) rakstīja,
@ 2014-06-29 18:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dukši
Vakar noskatījos JRT izrādi "Dukši". Vispār tas ir lauku māju nosaukums, kurās risinās lugas darbība.
Aizgāju uz teātri neko iepriekš nepalasījis un nepaskatījies, zināju tikai, ka tas nav Hermaņa iestudējums, bet gan Gatis Šmits (nu tas, kurš filmu par seržanta Lapiņa atgriešanos taisīja).
Izrāde sagādāja virkni pārsteigumu. Neatceros, kad vēl būtu tā smējies teātrī.... :-)
It kā jau visiem ir skaidrs, ka mūsu katra mikropasauli sargā pavisam plāna un trausla sieniņa, un trakas lietas notiek, kad kāds šo robežu pārkāpj, bet šoreiz tas viss tika pasniegts tādā treknā latviešu mērcē, kas ļāva uz lietām paskatīties savādāk. Jā, tādi cilvēki eksistē, un tādas lietas notiek, tikai šeit bija izvilkta esence un tas viss uzlikts uz skatuves. Man izrāde patika. Liekas, ka kārtējais JRT gabals "par latviešiem", tomēr šoreiz savādāk (varbūt tāpēc, ka nav Hermanis?). Aktieri Ģ.Krūmiņš, B.Broka, E.Samītis un A.Strods nospēlēja absolūti pārliecinošus tēlus.

Kad mēs vēlāk ar aktieriem un režisoru (līdz 3h naktī) dzērām teātra bufetē, es tomēr vienu lietu aizrādīju - izrādē netika ievērots Plintes Likums (bija, bet neizšāva), tb uz skatuves tika apspēlēts liels un pamatīgs nazis (tipa tutenis) un beigās nevienu nenodūra. Režisors man atbildēja - nu kuru tad tu gribēji, lai nodur? Nu jā, laikam viņam taisnība, tad tā būtu pavisam cita izrāde....
Jā, un JRT aktieri (atšķirībā no Liepājniekiem) prot tā sulīgi un forši pateikt "bļeģ".


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?