asteor ([info]asteor) rakstīja,
@ 2012-06-07 11:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Novērojumi
Man reizēm liekas, ka vietējā pašvaldība katrai jaunajai māmiņai kopā ar visa laba velējumiem izsniedz apmēram šāda satura instrukciju attiecībā par bērnu ratiņiem:

1. Ratiņiem ir jābūt loti ietilpīgiem, nelielas vieglās automašīnas izmēros. Ratiņos jānovieto dažādi pirmās nepieciešamības priekšmeti, kas var būt vajadzīgi pastaigas laikā (piemēram: mūzikas centrs, virtuves kombains, mikroviļņu krāsniņa, elektriskais urbis utt. Uzmanību: šis uzskaitījums nav izsmelošs!). Piezīme: ja sanāk vieta, ratiņos var novietot ari bērnu!
2. Uz ratiņu rokturiem un stangām ir jāuzkar dažādi gara izmēra priekšmeti (šalles, lakatiņi un maisiņi) tā, lai tie varētu ērti ieķerties starp eskalatora pakāpieniem;
3. Sabiedrisko transportu drīkst izmantot tikai laika no 7:30 līdz 9:30 un no 17:30 līdz 19:30.
4. Ja nu tomēr nepieciešams kaut kur ar sabiedrisko transportu nokļūt ārpus 3. punkta noradītajiem laika posmiem, tad nepieciešams izvērtēt situāciju un iekāpt vispilnākajā vagonā (transporta līdzekļa daļā). Ideālā gadījumā tā, lai tur jau priekšā būtu vismaz vieni šo noteikumu 1. punkta aprakstīti ratiņi.
5. Pastaigājoties pa gājēju ietvēm ir jācenšas izvelēties visšaurākās ietves tā, lai bērnu ratiņi aizņemtu visu ietvi platumā.
6. Ja tehnisku iemeslu dēļ nav iespējams izpildīt 5. punkta noteikumus, tad pa platāku ietvi ir jāpārvietojas zigzagā tā, lai pārējiem gājējiem būtiski samazinātu iespēju paiet garam bērnu ratiņiem.
7. Ja esat satikusi uz ielas kādu paziņu, ar ko nepieciešams parunāties, jāievēro sekojoši noteikumi: a) ja pazīstamā persona ir viena (bez bērnu ratiņiem), tad jūsu ratiņi ir jānovieto šķērsām ietvei, tā lai maksimāli ierobežotu pārvietošanās iespējas pa to; b) ja pazīstamā persona ir ar bērnu ratiņiem, tad abi ratiņi jānovieto šķērsām ietvei viens otram pretī tā, lai pilnībā izslēgtu citu personu pārvietošanās iespējas pa gājēju ietvi. Piezīme: sarunām jābūt pēc iespējas garākām!
8. Nekādā gadījumā nedrīkst reaģēt uz apkārtējo aizradījumiem. Piezīme: kārtīgs skandāls ar pamatīgu izkliegšanos no rīta sabiedriskajā transportā dos pozitīvu tonusu un uzlabos noskaņojumu visai dienai!
9. Vienmēr atcerieties – lai kas atgadītos, jums Vienmēr IR Taisnība, jo jūs esat Jaunā Māmiņa!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?