Comments
Aplej ar cukurūdeni un noliec, lai sarūgst. Pēc nedēļām divām, kad rūgšana būs galā, nokās biezumus un atstāj to plūmju sidru tumšā kaktā uz pāris mēnešiem saiet etiķī. Es tā šogad gan ar āboliem, gan ar pīlādžiem, gan ar irbenēm. Pavasarī ieraudzēju pieneņu dzeltenās galvas, tagad jau etiķis pudelē, smaržo kā pļava.
(Reply to this) (Thread)
Nekas sarežģīts, tā pati recepte. Pieneņu galviņas aplej ar cukurūdeni un atstāj uz pāris nedēļām sarūgt, katru dienu apmaisot. Kad rūgšanas procesi beigušies un burbulīšu uz virsmas vairs nav, nokāš biezumus un šķidrumu atstāj tumšā vietā bez kustināšanas, apsegtu ar marli, uz pāris mēnešiem saetiķoties. Es vēl pielēju ēdamkaroti paštaisītā ābolu etiķa klāt, lai aiziet ātrāk tas process.
(Reply to this) (Parent)
Visi procesi ar skābekļa piekļuvi, tas ir, jāapsedz nevis ar vāku, bet marli, kafijas filtru, virtuves dvielīti, lai elpo, bet mušiņas netiek klāt. Sidra raudzēšanai vajag siltu telpu, etiķim arī. Kad jau gatavs un iepudeļots, tad var vēsumā nolikt.
Man tikko divas siltumā glabātas pudeles ar tējas sēni uzgāja gaisā. Bet tur spiediens, biju salicis ar krustnagliņām, mārdadža sēklām, ingveru, u.c. un hermētiski noslēgts uz uzgāzēšanos. Pudeļu stikls par plānu, glabāšanas t par augstu. Ar etiķi tas nedraud, tur nekādu spiedienu.
Man tikko divas siltumā glabātas pudeles ar tējas sēni uzgāja gaisā. Bet tur spiediens, biju salicis ar krustnagliņām, mārdadža sēklām, ingveru, u.c. un hermētiski noslēgts uz uzgāzēšanos. Pudeļu stikls par plānu, glabāšanas t par augstu. Ar etiķi tas nedraud, tur nekādu spiedienu.