Asiize

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:54 am:

Comments

[User Picture]
From:[info]zhora
Date:August 24th, 2024 - 02:22 pm
(Link)
Aplej ar cukurūdeni un noliec, lai sarūgst. Pēc nedēļām divām, kad rūgšana būs galā, nokās biezumus un atstāj to plūmju sidru tumšā kaktā uz pāris mēnešiem saiet etiķī. Es tā šogad gan ar āboliem, gan ar pīlādžiem, gan ar irbenēm. Pavasarī ieraudzēju pieneņu dzeltenās galvas, tagad jau etiķis pudelē, smaržo kā pļava.
From:[info]asiize
Date:August 24th, 2024 - 02:29 pm
(Link)
Wow, pieneņu etiķis, paldies, Bredberijs nobāl.
[User Picture]
From:[info]zhora
Date:August 25th, 2024 - 10:39 am
(Link)
Nekas sarežģīts, tā pati recepte. Pieneņu galviņas aplej ar cukurūdeni un atstāj uz pāris nedēļām sarūgt, katru dienu apmaisot. Kad rūgšanas procesi beigušies un burbulīšu uz virsmas vairs nav, nokāš biezumus un šķidrumu atstāj tumšā vietā bez kustināšanas, apsegtu ar marli, uz pāris mēnešiem saetiķoties. Es vēl pielēju ēdamkaroti paštaisītā ābolu etiķa klāt, lai aiziet ātrāk tas process.
From:[info]ernuerna
Date:August 24th, 2024 - 06:36 pm
(Link)
lūdzu? Un atsāšana ar vāku, protams, ja? Un tumšajam kaktam jābūt vēsam vai nav svarīgi?
[User Picture]
From:[info]zhora
Date:August 25th, 2024 - 10:31 am
(Link)
Visi procesi ar skābekļa piekļuvi, tas ir, jāapsedz nevis ar vāku, bet marli, kafijas filtru, virtuves dvielīti, lai elpo, bet mušiņas netiek klāt. Sidra raudzēšanai vajag siltu telpu, etiķim arī. Kad jau gatavs un iepudeļots, tad var vēsumā nolikt.

Man tikko divas siltumā glabātas pudeles ar tējas sēni uzgāja gaisā. Bet tur spiediens, biju salicis ar krustnagliņām, mārdadža sēklām, ingveru, u.c. un hermētiski noslēgts uz uzgāzēšanos. Pudeļu stikls par plānu, glabāšanas t par augstu. Ar etiķi tas nedraud, tur nekādu spiedienu.
From:[info]ernuerna
Date:August 25th, 2024 - 08:22 pm
(Link)
paldies!
Powered by Sviesta Ciba