None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2021-04-08 17:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
“Putins jo īpaši neslēpj savus plānus un jau gadiem ilgi runā par to, ka ir nepieciešams dialogs, kura tiktu nosprausta eiropas drošība ilgtermiņā. Tā vietā pa vidu jaucās ASV, kas vispār neatrodas eiropā. Spilgts piemērs ir Putina referāts par 2.pk., kuru es izlasīju smalki. Tas referats ir par nākotnes vīziju un principiem, mazāk par 2.pk. Pamata doma ir ka vācieši uzsāka karu, jo tika čakarēti ar reparācijām un viņu pretenzijas uz “lebensraum” netika pienācīgi ņemtas vērā, kā rezultātā, lai lielvaras vienotos par dialogu ar vāciem, atļautu tiem nookupēt to un šo, dotu to, ko prasa, spēlēja netīras spēles, domāja tikai par sevi, kaitināja Hitleru un rezultātā visiem bija ļoti slikti. Nedrīkst neieklausīties tajos, kam ir spēks, jo eksplozija var būt briesmīga.

Krievi vēlas, lai viņu intereses tiktu ņemtas vērā, tiktu uztaisīja jauna jaltas konference, kurā stiprie sadalīs ietekmes sfēras. Viss. Tad būs miers, družba, komuņizm. Valstij ir tiesības būt par subjektu tikai tad, ja tā ir suverēns – ar spēka projekciju uz ārpusi. Limitrofi(Baltija, Luksemburga, Monako, Melnkalne utt) ir vēstures artefakti, kuriem ir tāda kulturāla un dekoratīva nozīme, tās nav valstis. Tās var būt zem kādas citas valsts protekcijas tikai un vienīgi. Pašas nav subjekti. Tā domā krievi visos līmeņos. Jā, čihuahua ir formali suns, tam ir suņa tiesības, visi to sauc par suni, bet tas NAV SUNS. Un pat pilnvērtīgākas valstis īsti no limitrofiem neatšķiras – skat tos pašus Azerus, bez Turkiem viņi būtu pie citiem saimniekiem.

Tātad par Ukrainu. Krieviem karš nav pašmērķis, bet merķis ir Jaltas konference. Ja to izdosies panākt mierīgi vai ar ieroču žvadzināšanu, – lieliski. Ja nē, tad karš ir NORMĀLA DZĪVES SASTĀVDAĻA, tas ir instruments, kam ir savi + un savi -. Jaltā krievi noteikti prasīs pusi Ukrainas, visu Baltkrieviju, kā arī pilnīgu Baltijas demilitarizāciju no ārvalstu spēkiem. Pretīm piedāvās garantijas(protams, paši krievi saprot, ka garantijas būs tik ilgi spēkā, kamēr tās pašiem būs izdevīgas), ka Baltija varēs bez problēmām uz papīra skaitīties NATO, EU, taisīt dziesmu svētkus vai jebko citu. Bet ne līdz galam. Piemēram, ja pec 20 gadiem Polija kļūs par milzu spēku, kas militāri apdraudēs krievu intereses pavisam reāli, tad Baltija tiks okupēta vai tajā tiks uzbūvētas piespiedu bāzes, bez jokiem. Ja tuvākajā laikā(nedēļas, mēneši, gads?), netiks sasaukta Jalta, tad krievi PIESPIEDĪS citus lielos ierasties. Vainu ar mazāku vai lielāku tesiņu Ukrainā, vai arī ar kādu Daugavpils/Narvas republiku, kas savā ziņā ir pat labāk – sitiens zem jostas vietas un momentāna panika visur.

Ekonomikas sankcijas, visādus nosodījumus viņi uztver nenopietni. Ar katru gadu arvien vairāk pierādās tas, ka spēks ir tas, kas nosaka visu. Viņi uz to visu skatās baigi romantiski un uzskata, ka galvu nedrīkst noliekt un padoties, pat, ja grūti, ir jaturpina savs kurss. Zaldati mirs? Nu un? Krievija nav Eiropa, kur indivīds ir absolūts centrs, bet tikai pakārtots lielajam mērķim.

Iepriekšminētais nav Kiseļovs, bet vidējais aritmētiskais domnīcās, amatpersonās, zinarniekos mūsdienu Krievijā.”

https://varabungas.camp/2021/04/08/dienas-grauds-809/


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?