None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2019-10-21 12:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kanādas lāča pakalpojums 2003.g.
Kanādas armijas atvaļinātais ģenerālis M.Barils norādīja, ka pēc tikšanās ar militārajiem speciālistiem nācies izteikt neizpratni par Latvijas parlamenta rīcību Otavas konvencijas jautājumā. Latvijas militāro struktūru atbildīgās amatpersonas norādījušas, ka problēmām nevajadzēt būt, jo Latvija jau ievēro konvencijas principus, turklāt kājnieku mīnas pasaulē vairs neesot aktuālas, jo tiekot izmantota cita, modernāka tehnika.

Uz viesu neizpratni A.Laksa atbildēja, ka 8.Saeimā lielākajai daļai deputātu nav politiskās un likumdošanas pieredzes, tāpēc jau uz kādu no nākamajām komisijas sēdēm tiks uzaicināts aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, lai sniegtu paskaidrojumus par Latvijas kavēšanos konvencijas ratificēšanā. Komisijas priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka jau tuvākajā nākotnē Saeima savu neizdarību labos un Otavas konvencija tiks ratificēta.

Tikšanās noslēgumā Kanādas armijas atvaļinātais ģenerālis M.Barils norādīja, ka, jo vairāk valstu pievienosies konvencijai un to ratificēs, jo “neērtāk būs” lielākajām pasaules mīnu ražotājām un uzkrājējvalstīm — Krievijai, ASV, Ķīnai, Indijai, Baltkrievijai, Pakistānai, Korejai. “Būtu tikai loģiski, ka tāda maza, demokrātiska un pavisam nemilitāra valsts kā Latvija parakstītu šo nozīmīgo konvenciju,” sarunas noslēgumā teica [Arnolds] Laksa.

https://www.vestnesis.lv/ta/id/80447


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?