None of the Above ([info]artis) rakstīja,
To pašu var jautāt par jebko. Piemēram, par to, kāpēc nošu pierakstā līnijkopas aizpildi sāk ar vijoles vai basa atslēgu. Lūdzu, vari ieviest alternatīvu nošu pierakstu sistēmu. Tas būs tikpat lietderīgi kā $5.00 vietā sākt rakstīt 5.00$. Mūsu rakstu valoda pieder pie to valodu cilmes, kurās raksta (un lasa) no kreisās uz labo. To pašu varētu jautāt par apgriezto jautājuma zīmi. Varbūt spāņiem ir taisnība un jautājums jāsāk ar jautājuma zīmi? ¿Te gusta el verano?

Atgriežoties pie valūtas tēmas, man ir tikai viena pieņemama atbilde: "Anyone who has ever had real experience in the international currency markets knows that the three-letter symbol goes before the amount as a matter of standard." I.e., don't fuck with ISO 4217. Latvija nav pratusi ieteikt jaunu redakciju dokumentam, kas šādas lietas standartizē Eiropas Savienībā, "Publications Office — Interinstitutional style guide". Nodaļa "7.3.3. Rules for expressing monetary units" (lpp. 121) joprojām uzstāj, ka latviešu valodā pareizi valūtu norādīt pirmo:
In English texts, the ISO code ‘EUR’ is followed by a fixed space and the amount:

a sum of EUR 30

NB: The same rule applies in Irish, Latvian and Maltese. In all other official EU languages the order is reversed; the amount is followed by a fixed space and the ISO code ‘EUR’ (or the euro sign in graphics):

une somme de 30 EUR

However, the euro sign (when permitted) is followed by the amount without the intervening fixed space:

€2.50
€1 500
Beigšu ar kaut ko patiešām pilnīgi fucked up:
The Cape Verdean escudo (as the Portuguese escudo, to which it was formerly pegged) places its symbol in the decimal separator position (i.e., 20$00).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?