zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2008-11-17 15:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:argentina

asado
mmm... asado partija vakar bija vienkarsi briniskiga. bijam kadi 15 cilveki - vairaki argentiniesi, 3 kolumbiesi, 1 urugvajietis, 1 amerikanis (argentiniesiem gan nepatik, ka amerikanus no USA sauc par amerikaniem, jo ari argentiniesi esot amerikani, ta vieta esot jasaka estadounidosi - bet to es vel nevaru izrunat;-), 1 vacietis, 1 norvegiete, 1 daniete un 1 latvietis. visi, atskaitot mani, atri runaja tekosa spanu valoda, katrs ar savu akcentu, ka rezultata es diezgan maz ko sapratu no saviesigajam sarunam, bet bija jauki anuway. un kad runaja ar mani, vini centas runat lenak un vieglakiem vardiem. nu nekas, cerams pec paris menesiem bus jau vieglak (skolotaja mani sodien mierinaja, ka vina, kad bijusi Kuba, ari neesot neko sapratusi, kad kubiesi runajusi vieteja akcenta).

asado partija notika uz piemiliga un nedaudz bomziga majas jumta, no kura paveras skats uz Kongresu, daudzstavenem un blakus esoso tenisa laukumu. pats asado izpauzas tadejadi, ka jau laicigi, ap diviem tiek iekurinata parilla un uz tas salikta dazada gala un desinas (salchichas un chorizo). desinas ir gatavas pirmas un tad tas karstas nem nost no parillas un ed ar maizi (saucas choripan), piedzerot alu, diemzel Quilmes, kurs ka jau rakstiju, ir drankis. parak daudz desinu est nevar, jo tad aizdambejas veders un nepieteik vietas pasam asado, kurs ir gatavs tikai pec 2-3 stundam - suligs un garsigs, nedaudz taukains, bet tas pieder pie lietas. meitenes pa tam lagam ir ari sagatavojusas salatus (salatu lapas, tomati, sipoli, avokado, olives), ko var piekost pie asado. kad viss ir apests un vedera ir iestajusies patikama parpilditibas sajuta, visi turpina sedet saulite un dzert Fernet Branco ar kolu (nekas izcils, bet iedzert var). kad sak palikt vesaks un satumst, atlikusie viesi dodas leja uz maju un laiz pa apli mate kruzi ar verdosu mate teju. kaut gan saukt mate kruzi par kruzi un pasu mate par teju laikam gan ir nepieklajigi. tads interesants dzeriens, no sakuma liekas riebigs, bet ar laiku pierod. Diego apsolija man iemacit gatavot un dzert labu mate majas apstaklos. pedeja laika esot paradijusies ari mate baari, bet tie vel aizvien neesot seviski populari un ir orienteti uz turistiem, jo pamata visi dzer mate majas.

nu un tad jau ir klat 10 vakara un es, pieklajigs budams, atvados no majas saimniekiem un atlikusajiem viesiem ar draudzigu bucu uz vaiga, un dodos majup.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lidzhons
2008-11-17 20:40 (saite)
mjāh...argentīna, a rīgā var tikai dzert karstvīnu un priecāties/nepriecāties par pirmo sniegu :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?