zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2008-11-02 14:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:argentina

esmu klāt!
jā gan, esmu atlidojis līdz BA un pat jau nonācis un iečekojies viesnīcā (nu labi - hostelī ar atsevišķiem viesnīcas elementiem) un piekonektējies internetam. kā pozitīvu faktu var atzīmēt jauko klimatu - spīd saule un ir kādi 18-20 grādi, nu pavasara vidus jau vēl tikai, paši saprotiet, ar laiku droši vien kļūs vēl siltāks, bet t-kreklā var staigāt jau tagad.

skopuma lēkmes ietekmē nolēmu no lidostas uz centru braukt nevis ar taksi (90 peso) vai shuttle bus (45 peso), bet gan ar pilsētas satiksmes autobusu (2.50). kas peso netaupa, pie lata netiek (peso pret latu mainās attiecībā 6:1). brauciens izvērtās diezgan ilgs - 2 stundas solītās pusotras stundas vietā, jo pa ceļam pirmā autobusa šoferis izlēma tālāk nebraukt un nācās gaidīt nākamo busu. nu nekas, varēja aplūkot BA suburbus, kuri gan ar sevišķu daili neizceļas. uz ielām arī netīrs - visādi papīri un citi sūdi mētājas. pēc pusdienām (mums te vēl tikai divi dienā) iešu aplūkot centru, cerams, ka tur tā arhitektūra tāda mīlīgāka.

lidmašīnā nedaudz papļāpāju ar blakussēdētāju - sievieti uz gadiem 50 ar indiānietes vaibstiem, kura strādājot Valensijā vēršu cīņu stadionā un tagad devās mājās atvaļinājumā. tad lūk, sieviete mani nedaudz nobiedēja, ka, sakarā ar ne pārāk labo ekonomisko situāciju, BA neesot neko droša pilsēta. drošāka par Rio gan esot, bet vienalga - uz ielas pēc tumsas iestāšanās iet nevajagot, pasi un lielāku naudu līdzi nenēsāt, pleca somas vietējie raujot nost kā traki. vislabāk sačupoties ar kādu citu tūristu vai vietējo un pārvietoties divatā, tā esot drošāk. nu redzēs, kā būs. pa reizei uz kādu nakts tusiņu jau gribēsies aiziet, nāksies būt piesardzīgam. kas priecē, man izdevās ar argentīniešu lēdiju sazināties pat manā trūcīgajā spāņu valodā, šo to pārvaicājot, lai atkārto, bet visumā sapratāmies diezgan labi. sirsnīgs cilvēks.

un vēl no lidmašīnas atceros, ka AirComet stjuartes ir vienas no skaistākajām, ko esmu redzējis.

tagad iešu noskalošu ceļa putekļus, tad pusdienas un, aidā, uz pilsētu prom. varu ziņot, ka garastāvoklis ir uzlabojies un nav ne miņas no vakardienas nedrošības un nepārliecinātības. viss būs labi. un rīt jau arī sākas spāņu valodas kursi, nebūs laika slinkot kā pēdējo 3 mēnešu laikā.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vitals
2008-11-03 00:48 (saite)
Ar iedzimtās vaibstiem, ar iedzimtās :)

(Atbildēt uz šo)

zelta likums: netaupi uz taksi, iebraucot Ezeizā
(Anonīms)
2008-11-03 03:10 (saite)
tavai blakussedētājai daļēji bija taisnība, bet tikai daļēji. vienkārši jāzin, kur iet un kur neiet un arī kā reaģēt :)
kurā barrio tu dzīvo? es te gandrīz jau pusotru gadu, tā kā ja vajag padomu, droši zvani uz mobīlo - 15 6105 0520, aiziesim kafiju iedzert :)

// Nina

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: zelta likums: netaupi uz taksi, iebraucot Ezeizā
[info]arc
2008-11-03 03:23 (saite)
pagaidām vēl Congreso dzīvoju, bet hostelī un šodien tikai pirmo dienu BA. pa nākamo nedēļu sameklēšu kādu istabu īrēšanai, domājams, šai pašā rajonā vai kaut kur blakus - Microcentro vai San Telmo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: zelta likums: netaupi uz taksi, iebraucot Ezeizā
(Anonīms)
2008-11-03 17:43 (saite)
nočeko http://buenosaires.es.craigslist.org/, reizēm tur pa normālām cenām var kaut ko atrast :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: zelta likums: netaupi uz taksi, iebraucot Ezeizā
[info]arc
2008-11-03 19:48 (saite)
aha, paldies! kādai būtu jābūt normālai cenai par istabu mēnesī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: zelta likums: netaupi uz taksi, iebraucot Ezeizā
(Anonīms)
2008-11-04 15:13 (saite)
nu mazaak par 750 peso nav dzirdeets, esmu maksaajusi arii 1000 (ar iekļautiem kom. maksājumiem (expensas y gastos)), un ir arī daudz dārgāk, jo uz te visiem liekas, ka ja esi ārzemnieks, tad tev pilnas kabatas ar naudu :)

atkarīgs arī no barrio: palermo, belgrano, colegiales būs dargāk, san telmo īstenībā arī, atkarīgs, bet taisni te šobrīd par tiem 750 dzīvoju, tā kā atrast var :) congreso īsti nezinu, nekad īsti nevelka uz to zonu, jo dzirdēti gadījumi, bet te man tikko teica, ka starp avenijām rivadavia un corrientes esot normāli. microcentro ir bišķīt dīvaināka izvēle, jo te parasti tikai strādā, līdz ar to pēc 19.00 dzīve beidzas, un uz vietām, kur tā turpinās jābrauc. kaut gan atkarīgs, kur tev tā skola :) un vispār ar autobusiem jebkurā diennakts laikā var aizbraukt uz jebkuru rajonu. nopērc jebkurā avīžu kioskā Guia-T, tur ir visa pilseta ar autobusu maršrūtiem :) veiksmi!
// Nina

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?