zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2007-01-24 18:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:notas de londres

Halal vs. Haraam
šodien gatavojamies Londonas latviešu ikmēneša three course dinner - šāda tradīcija ieviesta kopš man uz Ziemassvētkiem uzdāvināja pavārgrāmatu - brīnišķīgu The Little Big Cook Book. šodienas izvēlētais otrais ēdiens - cūkas fileja ābolos (fillet of pork with apple).

ejam pirkt gaļu. lielveikalā gaļu pirkt ir nestilīgi, jo nav zināms, cik ilgi tā tur jau atrodas, bez tam Portobello ielas malās ir jaukas mazas miesnieku bodītes, pārsvarā arābu, kur vienmēr pārdod svaigu gaļu. lai gan ir nojausma, ka arābi paši cūkgaļu neēd, tomēr ir vāja cerība, ka viņi to vismaz pārdod - speramies iekšā mazā miesnīcā ar uzrakstu Halal Meat un vaicājam pēc cūkas filejas. pārdevējs, izdzirdot vārdu pork, šausmās iepleš acis, riebumā saviebjas un pakrata galvu. tā nu nākas mērot ceļu pēc sivēna uz kādu kilometru attālo britu miesniekbodi (jāatzīst gan, ka Halal Meat pārdevējs bija tik jauks, ka norādīja uz turieni ceļu).

atnākot mājās, nācās papildināt savas zināšanas par Halal un Haraam un izlasīt apcerējumu What Constitutes Halal Meat?. turpmāk zināšu, ka miesnīcās ar uzrakstu Halal Meat cūkgaļu meklēt nav vērts, jo cūka vienmēr un visās savās izpausmēs ir haraam.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]psihs
2007-01-24 20:24 (saite)
kapēc jāpieraksta?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?