zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2012-03-12 00:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:es skrienu

ir 2012. gads. dimd Buenosairesa..


.. es redzu - nāk nīlzirgi vīri [un sievas] elektrozaļos UNICEF krekliņos. un 2012. gada skriešanas sezona ir sākusies.

ĪSUMĀ: šodien sākās mana šā gada sacensību sezona: 7km Palermo 33 minūtes, 21 sekunde (temps: 4:45).


NEDAUDZ SĪKĀK:

pēc skrējiena rezultāts šķita ne pārāk pozitīvs, jo sevišķi, ja ņem vērā, ka izgājušo sacensību sezonu uzsāku ar 8km @ 32:10 un SLIKTĀKĀ pusmaratona temps bija 4:46, tad šodienas rezultāts, protams, ļauj vēlēties ko vairāk. pēc tam gan, paanlizējot sīkāk, viss nostājās savās vietās. izgājšgad pirms 8km skrējiena es praktiski bez lielām pauzēm biju noskrējis jau 530km; šogad - tikai 90km. bez tam, februāra beigās es 2 nedēļas noslimoju (un, protams, neskrēju nemaz tai laikā) un atsāku skriešanu praktiski tikai šonedēļ.

tad es vēl sevi iepriecināju ar faktu, ka savā vecuma grupā (35 - 39M) esmu atskrējis 44. no 368 skrējējiem, kā arī 315. no visiem 3744 skrējējiem. un, paskatoties, ka pie pagājušā gada tempa, es savā vecuma grupā vispār būtu trāpījis pirmajā pieciniekā (un 45. no visiem skrējējiem), "sapriecājos", ka citi jau arī nemaz tik ļoti trenējušies vis nav. tiesa, šī vasara nebija treniņiem pati labvēlīgākā: lai arī cik pozitīvi es nebūtu noskaņots pret siltu un saulainu laiku, tomēr +35 (ar realfeel-u virs +40) nav pats pateicīgākais klimats skriešanai. līdz ar to paskatīsiemies, kā man soksies Mendozas 1/2M, kad esošajiem kilometriem būšu pievienojis vēl kādus 500km.

vēl, protams, kārtējo reizi nākas sev atkārtot, ka uz skrējienu jāierodas un starta koridorā jāiestājas laicīgi. 50 līdz starta līnijas šķērsošanai pazaudētās sekundes plus vēl vismaz pusminūte - minūte, kas tiek zaudēta, lavierējot starp gausajiem, bet laicīgajiem un pašapzinīgajiem censoņiem, kuri smagi elš, it kā pēdējā stundiņa būtu klāt, jau pirmajā kilometrā, lūk, šīs pusotra - divas minūtes man būtu lieti noderējušas.

tagad tik galvu augšā, un gatavojamies nākamajām sacensībām: Argentīnas - Urugvajas pusmaratonam pēc 2 nedēļām.



TEHNISKAS DETAĻAS FRĪKIEM:

vidējais pulss distancē: 169bpm, vidējais pulss splitos: 154 - 176
laiks pa km: diezgan vienmērīgs: 4:23 - 4:47 (piekoriģējot 1. kilometru ar tunelī stāvēšanas laiku)
pusdistance: ideāli (16:47)

kas interesanti: šoreiz fiziski nebija spēka sasniegt savu maksimālo pulsu. izgājšgad Valmieras pusmaratonā vairāk kā pusi distances noskrēju ar vidējo pulsu virs 180bpm, pēdējos 2 km pat ar 188, šoreiz nekā. treniņš, treniņš un vēlreiz treniņš, dārgie draugi.













(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?