Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Prasība pēc izmērāma kaitējuma šādās situācijās man nešķiet diezko pamatota, jo runa ir par subjektīvām lietām, kuras nevar objektīvi izmērīt. Starp citu, arī nepieciešamība meklēt citu fotogrāfu un kaut ko pārplānot būs dziļi subjektīvs kaitējums, kur vienam tā būs plānošanas katastrofa, kas izsit no līdzsvara visu ceturkšņa plānu, kamēr otram tikai sīka neērtība.

Es speciāli piesaucu tik triviālu līdzību ar rapšu laukiem tieši tādēļ, lai izgaismotu, ka arī aplūkotā reālā situācija no 2017.g. ir īstenībā par ļoti triviālu dilemmu - fotogrāfes netaktiskums - nevis par tik nopietnu morālo dilemmu, kā to pasniedz Telos rakstā.
Interesanti, ka jautājums par taktiskumu netieši iezīmejas arī pašā rakstā: "Teorētiski šo jautājumu bija iespējams arī nepolitizēt – sieviešu pāris varēja vienkārši atrast citu fotogrāfu, visai saziņai starp sievietēm un fotogrāfi paliekot privātai." Raksta autors atpazīst, ka lesbiešu pārim arī bija dilemma: rīkoties taktiski (publiski nerunāt par šo gadījumu) vai netaktiski (ierakstīt par to tviterī). Ja uz to skatās no šādas puses, tad jautājums formulējas jau pavisam cits - kādēļ lesbiešu pārim būtu vajadzējis rīkoties taktiski, ja pret viņām izturējās netaktiski?

P.S. No kurienes ir info par to, ka situācija būtu nonākusi līdz tiesām, fotogrāfes sodīšanai utml.? Telos rakstā par to nekas nav minēts, un ieguglējot ziņu rakstus no 2017.g. atrodu tikai, ka ir bijusi pašausmināšanās soctīktlos, bet par tiesu darbiem vai sodiem neko neatradu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?